Ljutomer

MISEL DNEVA

"Kdor duhovnika kritizira, ga opravlja, tudi če je kriv, ne dela Bogu v čast, ne podpira svete Cerkve, temveč ravno narobe, razširja pohujšanje."B. sl. Danijel Halas

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  

FILMSKI VEČER

nedelja, 03.03.2013


 

     V soboto 9. 3. ob 18. uri  ste lepo vabljeni mladi, zakonci in starejši v dvorano papeža Janeza Pavla Velikega, kjer bo filmski večer. Ogledali si bomo film ?Oktobrski otrok?, ki je posnet po resnični zgodbi o mladem dekletu. Gre za pretresljivo zgodbo o mladem dekletu, ki v nekem trenutku odkrije, da je preživela splav in bila nato posvojena. V iskanju odgovorov pa dekle nepričakovano odkrije novo upanje, ljubezen in odpuščanje. Lepo vabljeni.

 

 

Novi ameriški film Oktobrski otrok ('October Baby') prinaša zgodbo o dekletu, ki je preživelo splav in se v najstniških letih odpravilo na pot iskanja svoje matere in svoje identitete. S svojo pristnostjo in pogumnim pristopom prinaša sporočilo o absolutni vrednosti življenja ter podira tabuje o splavu.

Film je v prvem tednu predvajanja kljub slabim napovedim mnoge presenetil, saj je pritegnil veliko število gledalcev. Med njimi je poleg izvirnega in iskrenega pristopa k vprašanju splava najbolj odmeval pristni nastop igralcev. Izpoved ene izmed njih, Shari Gigby, ki igra mater splavljenega, a preživelega dekleta, je moč videti v odjavni špici filma.

Rigbyeva v kratkem prispevku razodene, da njena vloga v filmu odseva njeno lastno življenje, kar je presenetilo tudi ustvarjalce filma. Ko so ji ponudili vlogo matere, ki splavi svojega otroka, namreč niso vedeli, da je igralka tudi sama napravila splav. Rigbyevi pa je ta vloga ponudila priložnost, da razkrije svojo dolgo varovano skrivnost, doseže ozdravljenje in spregovori v imenu mnogih žensk, ki so napravile splav.

?Lažje je bilo znebiti se otroka in se ne izpostavljati vedno istim vprašanjem, kot pa obdržati otroka in tvegati, da bodo nate gledali kot na še eno napako,? Rigbyeva v solzah opisuje okoliščine svojega splava. ?Predvsem mlade ženske so tako pogosto obremenjene, da bodo videti kot napake, da je to sramota. In to skrivnost o splavu lahko skrivaš dolgo časa, enkrat pa le spregovoriš.?

V enem izmed najbolj pretresljivih prizorov proti koncu filma, Rigbyin lik in Rigbyeva sama najdeta ozdravljenje v Božjem odpuščanju. O snemanju tega prizora:

?Začeli smo snemati in spomnim se, kamere so tekle, in prav takrat, ko sem vstopila v prostor, sem vedela, da je Gospod z mano in to je bilo zame ozdravljenje ? to ni bila igra, to je bil moj trenutek z Bogom in njegov z mano. Rekel mi je: 'V redu je, končano je, odpuščeno ti je.'?

Napovednik


 četrtek, 10.12.2020 - petek, 30.04.2021

Navodila za obhajanje svetih maš v mariborski metropoliji.

Navodila za obhajanje svetih maš v  mariborski metropoliji. več ...

Celotni seznam napovedi