Ljutomer

MISEL DNEVA

"Kdor je bil kdaj hudo lačen – ima sočutje z lačnimi. Bolnik najbolj razume bolnika. Trpini so najbolj velikodušni. Ubogi najbolj radodarni." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda

ANKETA

Kdo je avtor članka v Stopinjah 2017 z naslovom Človekova pot svetosti?
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  

PRENOVA V DUHU - Dobrotljivost

nedelja, 12.02.2017


Molitvena skupina PRENOVA V DUHU, deluje v naši župniji, je predvsem Božji dar. Pomaga vernemu človeku živeti pristno svoje krščansko življenje. So krščansko občestvo v katoliški Cerkvi, ki je na poseben način veselo in hvaležno, da je Sveti Duh prisoten v Cerkvi in deluje s svojimi darovi. Prenova v duhu obnavlja v našem času svoja čudovita dela kot nove Binkošti. Je nova smer v Cerkvi, ki se sklicuje na življenje prvih kristjanov. Sadovi te molitvene skupine so predvsem ljubezen do Božje besede, otroško zaupanje, večja ljubezen do Cerkve in zakramentov, močna želja po svetosti ter vzpodbuda po nenehnem spreobračanju k Jezusu. Vsak teden se člani molitvene skupine zbirajo v prostorih župnišča Ljutomer in slavijo Gospoda.

Od 10. februarja do 10. marca 2017, v Ljutomeru molitvena skupina pripravlja za poglobitev osebne vere duhovna srečanja, z naslovom »KOT BOŽJI IZVOLJENCI..«, kateri smo postali s svetim krstom. V življenju to zavest žal izgubljamo in se ne veselimo svoje izvolitve za Božje otroštvo, ki smo ga bili deležni pri svetem krstu. Da bi izvolitev za božje otroke in svoj krst potrjevali s svojim krščanskim življenjem, pridimo in sodelujmo na seminarjih.

Nikar ne recimo, da teh seminarjev ne potrebujemo. Ne recimo, da naj na ta seminar pridejo drugi. Ne recimo, da nimamo časa za svojo versko poglobitev. Ne recimo, da tega ne potrebujemo, ker imamo že vsega preveč. Prepoceni so ti izgovori. ODLOČIMO SE IN PRIDIMO. Drug drugega spodbujajmo za bolj pristno krščanstvo, saj to bolj potrebujemo kot gospodarski napredek. Več vlagajmo v svojo osebnost pa bomo tudi v gospodarstvu in drugih dejavnostih bolj uspešni, ker bomo bolj pošteni in drug drugemu le dobro želeli.

Srečanja bodo vodili gostujoči duhovniki. Na srečanjih se s predavanji, poglobljeno molitvijo, pesmijo in glasbo, posamezniki pripravijo na izročitev svojega življenja Jezusu Kristusu. Molitvena srečanja v sklopu postnega časa, bodo potekala šest petkov po večerni sveti maši v župnijski cerkvi v Ljutomeru.

Uvodno srečanje je tako potekalo 10. februarja 2017, po večerni sveti maši, katerega predavatelj je bil g. Ciril Čuš, ki je tudi lansko leto gostoval v naši župniji.

Tema prvega srečanja je bila »DOBROTLJIVOST«.

V velikem številu so se verniki zbrali po končani večerni sveti maši, kjer so najprej s pesmijo in molitvijo častili Najsvetejše, nato pa prisluhnili globokim mislim voditelja, ki je z izjemno karizmo podajal svoje misli v srca obiskovalcev in jih nagovarjal, da prepustijo svoja življenja Bogu oz. da ga postavijo v središče svojega življenja.

Napovednik


 ponedeljek, 04.02.2019 - sobota, 23.03.2019

Duhovni seminar za poglobitev osebne vere z naslovom On mora rasti jaz pa se manjšati

Duhovni seminar za poglobitev osebne vere z naslovom On mora rasti jaz pa se manjšati več ...


 torek, 12.03.2019 - petek, 22.03.2019

30.DOBRODELNI KULTURNI VEČER OB MATERINSKEM DNEVU 2019

več ...

Celotni seznam napovedi