Ljutomer

MISEL DNEVA

"Kdor ne moli, ni kristjan, čeprav zapisan v krstno knjigo. Molitev je opešala. Zakaj? Ker je opešala vera. Vera pa je opešala, ker je molitev ni hranila, ker ni bilo osebnega odnosa do Boga, kar je mogoče samo v molitvi." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda

ANKETA

Kdo je avtor članka v Stopinjah 2017 z naslovom Človekova pot svetosti?
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  

1. ADVENTNA NEDELJA - 1. DEL

torek, 05.12.2017


Prva adventna nedelja je vedno prelomnica in nov začetek. Eno obdobje je zaključeno, začenjamo z novim, zato smo vsi v nekem novem pričakovanju, kaj se bo zgodilo, kaj bo prinesla nova priprava na božič.

Advent povezuje preteklost, sedanjost in prihodnost. Z zgodovinskim spominom preteklost stalno prečiščujemo in ustvarjamo takšno sedanjost, ki nas bo lahko uvedla v prihodnost, na katero gledamo z velikim zaupanjem. Med Jezusovim zgodovinskim in končnim prihodom je sedaj naš čas, ki ga lahko uresničujemo le z vero, upanjem in ljubeznijo.

 

V nedeljo, 3. decembra 2017, smo tudi verniki ljutomerske župnije, obeležili 1. adventno nedeljo kot poseben dan, ko smo k mašnemu blagoslovu lahko prinesli adventne venčke in tako prižgali prvo svečko.

Po vseh svetih mašah so nam bili v prezbiteriju na voljo tudi številni prečudoviti adventni venčki, ki so jih ponujale naše pridne članice Karitas. Vsi venčke so nastali z veliko ljubezni in ustvarjalnosti v prejšnjem tednu na adventnih delavnicah pletenja venčkov. Z mislijo, da lahko z nakupom enega samega venčka nekomu pomagamo, smo številni verniki blagoslovljene venčke ponesli v svoje domove in ustvarili čudovito praznično vzdušje.

 

Ta nedelja je bila tudi nedelja KARITAS, kjer je bilo predstavljeno delovanje v tednu Karitas in minulem letu. Treba pa je omeniti tudi, da smo to nedeljo posvetili v spomin pokojnemu dolgoletnemu ljutomerskemu župniku Ludviku Duhu.

Čebelarsko društvo Ljutomer je ob godu sv. Ambroža, ki je zavetnik čebelarjev, skupaj z župnijo Ljutomer pripravilo prav tako to nedeljo v župnijski cerkvi sv. Janeza Krstnika, sveto mašo za čebelarje. Sveto mašo je daroval domači župnik in dekan Andrej Zrim, ob somaševanju duhovnega pomočnika msgr. Izidorja Veleberija in kaplana Zorana Carja. Za čebelarje je bila maša lepo doživetje, pri kateri so se spomnili na žive in pokojne čebelarje, ki so v 96. letnem delovanju Čebelarskega društva marsikaj postorili za ohranitev čebel in narave v kateri čebele preživijo.


 

Napovednik


 ponedeljek, 07.01.2019 - četrtek, 31.01.2019

OSMRTNICA VALERIJA MLAKAR

OSMRTNICA VALERIJA MLAKAR več ...

Celotni seznam napovedi