Ljutomer

MISEL DNEVA

"Ali ni čudež, da ta mrtva zemlja hrani vse živo: toliko vrst rastlinstva, živalstva, 6 milijard ljudi. Vsak dan mora zrasti toliko hrane, da se vse to nasiti. Človek se baha, da on ustvarja, v resnici kvečjemu sadi, zaliva, pobira sadeža – rast pa daje Bog, ki je vse ustvaril. Čudežna pomnožitev kruha v puščavi je pred našimi očmi." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Kdo je avtor članka v Stopinjah 2017 z naslovom Človekova pot svetosti?
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  

POSTAVLJANJE JASLIC IN PRAZNIČNO OKRAŠEVANJE

sreda, 20.12.2017


Božične jaslice so že od nekdaj nekaj prav posebnega, saj ponazarjajo svetopisemsko poročilo o Sveti družini in o Odrešenikovem rojstvu. Jaslice so bile v nekem obdobju bržkone družinska intima, danes pa se v cerkvah in seveda tudi drugod, bohotijo v vsem svojem sijaju. Namen postavljanja jaslic je predvsem poglobitev skrivnosti jaslic, ki prinašajo v naša srca radost, toplino in upanje. Zato naj ne bo postavljanje jaslic samo družinska navada ob praznovanju Božiča, saj je njihov pomen mnogo globlji, ne samo za otroke, ampak za vso družino.

Prav posebno doživetje, pa predstavlja postavljanje jaslic in okraševanje, tudi v naši župniji Ljutomer, kjer za to že vrsto let skrbijo mladi jasličarji iz naše župnije, pod vodstvom Jožeta Paniča mlajšega.

Letos so pri vsakoletnem tradicionalnem projektu - pripravi jaslic, okraševanju božičnih smrečic ter krasitvi z lučkami v naši župnijski cerkvi, sodelovali številni animatorji in bodoči birmanci, ki so v samo enem dnevu uspešno zaključili svoje delo.

Iskrena hvala vsem sodelujočim - celotni ekipi, ki vsako leto s pomočjo jaslic in številnih lučk, pričarate prečudovite božične praznike v naši župnijski cerkvi. Še posebej hvala organizatorju in mentorju Jožetu Paniču.