Ljutomer

MISEL DNEVA

"Kdor ne moli, ni kristjan, čeprav zapisan v krstno knjigo. Molitev je opešala. Zakaj? Ker je opešala vera. Vera pa je opešala, ker je molitev ni hranila, ker ni bilo osebnega odnosa do Boga, kar je mogoče samo v molitvi." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda

ANKETA

Kdo je avtor članka v Stopinjah 2017 z naslovom Človekova pot svetosti?
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  

3. ADVENTNA NEDELJA

četrtek, 21.12.2017


 

V nedeljo, 17. decembra 2017, na tretjo adventno nedeljo,

imenovano tudi »gaudete« - nedeljo veselja ob bližnjem rojstvu Jezusa, smo na adventnem vencu prižgali še 3. svečo, svečo odrešenja in veselja. S 3. adventno nedeljo pride v ospredje priprava na vesel dogodek, bogoslužno obhajanje spomina Odrešenikovega rojstva!

 

Na ta dan, smo v ljutomerski župniji pri deseti sveti maši, slovesno med ministrantske vrste sprejeli enajst novih članov, ki so se že nekaj časa vestno pripravljali na to pomembno službovanje.

Ministrantov in ministrantk je v župnijski cerkvi iz leta v leto vedno več, pripomorejo pa k boljšemu in uspešnejšemu delovanju župnijske Cerkve.

Župnik in dekan Andrej Zrim, je že v samem začetku svete maše, razložil pomen ministrantske službe pri bogoslužju in posebej poudaril, da so ministranti v službi oltarja kot predstavniki celotnega župnijskega občestva ter da s kruhom in vinom prinašajo na oltar tudi vse molitve, prošnje in zahvale celotnega navzočega občestva. Zato je ministrantska služba pri bogoslužju zelo pomembna in za ministranta zahtevna in odgovorna naloga, ki jo opravlja pri bogoslužju.

Po pridigi je župnik najprej blagoslovil ministrantska oblačila, katere so oblekli novi ministranti in ministrantke.

Po kratkem obredu sprejetja novih »božjih pomočnikov«, sta nova člana z duhovnikovim blagoslovom, postala del velike skupine ministrantov.

Hvala Bogu za nove mašne pomočnike, predvsem pa hvala tudi voditelju naših ministrantov, kaplanu Zoranu Carju.

 

Po končani sveti maši pa smo lahko v svoje domove ponesli odlično domače pecivo, ki so nam ga pripravile in ponudile članice naše Karitas. Dar bo namenjen za potrebe župnijske Karitas.

 

Pri vseh svetih mašah na tretjo adventno nedeljo, je bil navzoč s svojim adventnim nagovorom tudi p. Silvo Šinkovec, ki je vodil v naši župniji adventno duhovno obnovo.

 

 

Napovednik


 ponedeljek, 07.01.2019 - četrtek, 31.01.2019

OSMRTNICA VALERIJA MLAKAR

OSMRTNICA VALERIJA MLAKAR več ...

Celotni seznam napovedi