Ljutomer

MISEL DNEVA

"Kdor ne moli, ni kristjan, čeprav zapisan v krstno knjigo. Molitev je opešala. Zakaj? Ker je opešala vera. Vera pa je opešala, ker je molitev ni hranila, ker ni bilo osebnega odnosa do Boga, kar je mogoče samo v molitvi." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda

ANKETA

Kdo je avtor članka v Stopinjah 2017 z naslovom Človekova pot svetosti?
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  

oznanila za 3 in 4 velikonočno nedeljo

nedelja, 15.04.2018


V Cerkvi na Slovenskem se začenja teden molitve za duhovne poklice z naslovom »Cerkev, mati poklicev«, ki se bo sklenil na nedeljo Dobrega pastirja, ko bomo obhajali svetovni dan te molitve. Papež Frančišek nas takole nagovarja ob začetku tega tedna molitve:

»Gospodov klic ni tako jasen kot nekaj, kar moremo slišati, videti ali otipati v našem vsakdanjem izkustvu. Bog prihaja tiho in diskretno, ne da bi nam jemal našo svobodo. Tako se lahko zgodi, da njegov glas zadušijo mnoge skrbi in opravki, ki zaposlujejo naše misli in naše srce. Prav je torej, da se razpoložimo za globoko poslušanje njegove Besede in življenja, da smo pozorni tudi na podrobnosti našega vsakdanjika, da se naučimo brati dogodke v luči vere in ohranjamo odprtost za presenečenja Duha.

Posebnega in osebnega klica, ki si ga je Bog zamislil za nas, nikoli ne bomo odkrili, če bomo ostali zaprti sami vase, v svoje navade in vztrajali v drži malodušnega človeka, ki svoje življenje zapravlja v ozkosrčnem iskanju lastnega jaza. Tako bomo izgubili priložnost, da bi sanjali o velikih stvareh ter postali protagonisti te edinstvene in izvirne zgodovine, ki jo Bog želi pisati z nami.

Drža poslušanja postaja danes vse bolj težka, ker smo potopljeni v hrupno družbo, v silovitost obilja spodbud in informacij, ki polnijo naše dneve. Z zunanjim hrupom, ki včasih prevladuje v naših mestih in soseskah, sta večkrat povezani tudi naša notranja razpršenost in zmeda, ki nam ne dovolita, da bi se ustavili in uživali v okušanju kontemplacije, v miru razmislili o okoliščinah svojega življenja ter napravili, zaupajoč v dobrohoten Božji načrt za nas, rodovitno razločevanje.

Toda, kakor vemo, Božje kraljestvo pride, ne da bi delalo hrup in ne da bi zbujalo pozornost (prim. Lk 17,21), in njegova semena moremo zbrati samo, kadar kot prerok Elija znamo vstopiti v globine svojega duha in pustimo, da se ta odpre za komaj zaznaven glas Božjega šepeta (prim. 1 Kr 19,11-13).«

Blagoslovljen teden vsem.

ŽIVLJENJE Z ŽUPNIJO V PRIHODNJIH DNEH

Hvala za vaš dar, ki ste ga namenili za potrebe župnije minulo nedeljo pri ofru. Lepo ste darovali.

Še enkrat se zahvaljujemo vernikom iz Mote za čiščenje in krašenje ob veliki noči. V naslednjih 14 dneh poskrbite za lepoto božje hiše verniki iz Jurševke.

Hitro se bližata praznika prvega sv. obhajila in sv. birme. Kakor običajno se bomo pred tem srečali na zadnjem sestanku s starši. Tako bo sestanek za prvoobhajance: v petek 20. aprila po večerni sv. maši.

Ta teden je posvečen molitvi za duhovne poklice. Vabljeni tudi med tednom k sv. mašam in molitvi v ta namen.

Prihodnjo nedeljo bo ob 10.00 sv. maša za vse žive in + člane PGD iz naše župnije.

Pojasnila glede odhoda g. župnika Andreja Zrima si lahko preberete v tiskanih župnijskih oznanilih.

 

IZJAVA ZA JAVNOST GOSPODA ŠKOFA PETRA ŠTUMPFA

Dragi verniki, sestre in bratje v Kristusu!
Sporočam, da se je moral po navodilih Zakonika cerkvenega prava in Ekspertne skupine pri Slovenski škofovski konferenci dosedanji gospod župnik Andrej Zrim zaradi suma kaznivega dejanja umakniti iz župnije sv. Janeza Krstnika v Ljutomeru. Umik iz župnije nikakor ne pomeni, da je osumljeni resnično kriv; to bo pokazal postopek, po pravnem načelu, da je obtoženi nedolžen, dokler se nasprotno ne dokaže.
Po cerkvenih navodilih bo upravo prevzel gospod Zoran Car, dosedanji kaplan župnije, ki ima tudi vsa pooblastila za pastoralno oskrbo župnije, zato ga z dnem 8. aprila 2018 imenujem za upravitelja župnije.
Vse lepo vabim in prosim, da se vzdržimo nepotrebnih komentarjev in veliko molimo v ta namen, da se bo izkazala resnica in bo prav poskrbljeno za duhovni blagor župnije sv. Janeza Krstnika v Ljutomeru.
Naj naša prizadevanja za rešitev tega vprašanja spremlja Božji blagoslov.
Pozdrav v Gospodu!
Murska Sobota, 8. aprila 2018 Dr. Peter Štumpf soboški škof

Dragi župljani

Iskreno se zahvaljujem vsem, ki ste mi v teh letih, ko sem bil med vami kot župnik, stali ob strani v pastoralnem pa tudi gospodarskem vodenju župnije. Veselil sem se z vami vseh uspehov in Velike noči ter Jezusovega vstajenja. Žal se je zame ponovno začel veliki teden. Prepričan sem, da nas bo le resnica osvobodila. Sprejemam ta križ v blagor župnije, naše škofije in vseh, ki v srcu dobro mislite. Duhovno delo usmiljenja krivico voljno trpeti in žaljivcem iz srca odpustiti želim v tej uri bolečine in trpljenja izpolniti z Božjo pomočjo in v zaupanju v Marijino priprošnjo in priprošnjo božjega služabnika Danijela Halasa. V svojem srcu ohranjam hvaležen spomin na vas. Priporočam se v molitev in molim za vas.

Andrej Zrim.

Napovednik


 ponedeljek, 07.01.2019 - četrtek, 31.01.2019

OSMRTNICA VALERIJA MLAKAR

OSMRTNICA VALERIJA MLAKAR več ...

Celotni seznam napovedi