Ljutomer

MISEL DNEVA

"Trpljenje je zdravilno, nas napravi boljše: sočutnejše, prizanesljivejše, razumevajoče, odpornejše (kakor hrast v viharju)." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda

ANKETA

Kdo je avtor članka v Stopinjah 2017 z naslovom Človekova pot svetosti?
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  

SVETA BIRMA

sobota, 26.05.2018


V soboto, 26. maja 2018, je ob 11. uri v cerkvi Svetega Janeza Krstnika v Ljutomeru, potekal zakrament Svete birme. Na birmo so se veroučenci pripravljali z redno katehezo pri verouku, obiskom svetih maš, zadnje leto pa z udeležbo na duhovnih vajah in birmanski devetdnevnici. Vsak veroučenec je pred birmansko slovesnostjo potrdil svojo pripravljenost s preizkusom znanja o poznavanju krščanskega nauka, Svetega pisma in desetih zapovedi.

Letošnje leto je v ljutomerski župniji prejelo zakrament svete birme kar 63  birmancev in birmank. Vsi so odlično sodelovali in se primerno tudi pripravili na ta sveti zakrament, kajti sveta birma je zakrament, ki dopolnjuje sveti krst.

Navadno se deli med sveto mašo. S tem se pokaže zveza tega zakramenta s sveto evharistijo. To so trije zakramenti uvajanja v krščanstvo. Delivec zakramenta svete birme je bil letos pri birmovanju birmancev, škof msgr. dr. Peter Štumpf. Polaganje rok na birmančevo ramo in maziljenje s posvečenim oljem ali sveto krizmo, je  škof opravil vsem birmancem, ki so v spremstvu svojih botrov stopili pred njega in tako postali na poseben način zaznamovani in potrjeni s Svetim Duhom. 

Po celotnem obredu in končani sveti maši, so se vsi birmanci skupaj z duhovniki in škofom, zbrali v cerkvi pred glavnim oltarjem in nato še zunaj pred cerkvijo na stopnišču, kjer so poskrbeli za prečudovito spominsko skupno fotografijo.
Iskrena hvala predvsem škofu msgr. dr.Petru Štumpfu, župnijskemu upravitelju gospodu kaplanu Zoranu Carju, duhovnemu pomočniku msgr. Izidorju Veleberiju, vsem katehetom, staršem, birmancem in vsem ostalim, ki so kakorkoli pomagali in sodelovali pri čudoviti slovesnosti.
K sreči so tudi sončni žarki poskrbeli za odlično vzdušje vseh obiskovalcev.

Ob koncu pa so se vsi birmanci s svojimi botri in svojci odpravili vsak svojo pot, praznovanju naproti.

Napovednik


 ponedeljek, 04.02.2019 - sobota, 23.03.2019

Duhovni seminar za poglobitev osebne vere z naslovom On mora rasti jaz pa se manjšati

Duhovni seminar za poglobitev osebne vere z naslovom On mora rasti jaz pa se manjšati več ...

Celotni seznam napovedi