Ljutomer

MISEL DNEVA

"Trpljenje je zdravilno, nas napravi boljše: sočutnejše, prizanesljivejše, razumevajoče, odpornejše (kakor hrast v viharju)." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda

ANKETA

Kdo je avtor članka v Stopinjah 2017 z naslovom Človekova pot svetosti?
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  

TELOVO

torek, 05.06.2018


V četrtek, 31. maja 2018, smo na praznik Svetega Rešnjega telesa in Svete Rešnje krvi, tudi verniki v župniji Ljutomer, na prvi četrtek po nedelji Svete trojice, tradicionalno praznovali Telovo, ki poveličuje evharistično skrivnost oziroma spomin Gospodove smrti in vstajenja.

Res je, da se evharistična skrivnost, ki je središče vsega krščanskega življenja, posebno slavi na veliki četrtek zvečer. Ker pa je slavljenje povezano z velikim petkom, to je s premišljevanjem Kristusovega trpljenja in smrti, je nemogoče izkazati primerno veselje in hvaležnost, da je Bog stalno med nami. Zato smo kristjani uvedli poseben praznik Svetega Rešnjega telesa.

Večerna sveta maša, ki jo je daroval župnijski upravitelj kaplan Zoran Car, se je ob koncu zlila s procesijo z Najsvetejšem ter z blagoslovi pri oltarjih na vseh štirih straneh cerkve, še dodatno obogatila prisotne vernike, posvetila dihanje celotne župnije in delo na zemlji.  Nosilci neba in pevci so izpovedovali vero v resnično Kristusovo navzočnost v evharistiji, vsi ostali pa smo javno pokazali svojo vero v Evharističnega Jezusa, ter prosili za blagoslov naše župnije, vsega našega dela in za odvrnitev zla.

Tudi letošnji prvoobhajanci in ostali otroci so se udeležili procesije, da so pred oltarji posuli cvetje - kot je to v navadi.

Ta dan je bil tudi zaključek Marijinega meseca maja. Na to slovesno večerno bogoslužje je bil sklep šmarnic, zato so bili še posebej vabljeni šmarničarji iz vasi, da so se udeležili te sv. maše in tako skupno zaključili šmarnično pobožnost.

Po procesiji je sledil še zaključni slovesni mašni blagoslov z Najsvetejšim v cerkvi.

Napovednik


 ponedeljek, 04.02.2019 - sobota, 23.03.2019

Duhovni seminar za poglobitev osebne vere z naslovom On mora rasti jaz pa se manjšati

Duhovni seminar za poglobitev osebne vere z naslovom On mora rasti jaz pa se manjšati več ...

Celotni seznam napovedi