Ljutomer

MISEL DNEVA

"Trpljenje je zdravilno, nas napravi boljše: sočutnejše, prizanesljivejše, razumevajoče, odpornejše (kakor hrast v viharju)." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda

ANKETA

Kdo je avtor članka v Stopinjah 2017 z naslovom Človekova pot svetosti?
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  

ZAKLJUČNA SVETA MAŠA ZA OTROKE

torek, 05.06.2018


V nedeljo, 3. junija 2018, na praznik Svete trojice, je v župnijski cerkvi Svetega Janeza Krstnika v Ljutomeru, pri deseti sveti maši, potekala zaključna sveta maša za otroke ob koncu letošnjega veroučnega leta.

Med sveto mašo je sodeloval tudi naš župnijski mladinski orkester in otroški zbor, pod vodstvom Felicite Taškov Heric ter vokalna skupina Luč, pod vodstvom Matine Kuzma.

Ob koncu svete maše, pa smo podelili še priznanja pridnim mladim bralcem za Slomškovo bralno priznanje.

Slomškovo bralno priznanje nas v naši župniji Ljutomer že deveto leto zapored spodbuja, da bi tako otroci kot tudi starši radi segali po branju, ki izhaja iz življenja in vodi k Življenju.

Nekatere knjige za SBP so vesele in navihane, druge bolj resne in razmišljujoče. Prav vse pa nas navdušujejo, da bi z njihovo pomočjo ujeli tisto srečo, ki Boga postavlja na prvo mesto, da je potem vse drugo na pravem mestu.

K temu nas je vabilo tudi letošnje geslo izpod peresa bl. Antona Martina Slomška: »Mož beseda več velja, kakor kup zlata.«

Slomškovo bralno priznanje je letos osvojilo kar 44 otrok, izmed tega 12 birmancev, 15 prvoobhajancev in 17 ostalih otrok, ki pridno berejo že več let. Vsi so prebrali najmanj 4 knjige in tako osvojili posebno zlato Slomškovo priznanje. Izmed teh je letos tudi Lucija Babič ki pridno bere že 4 leta in Gina Kurbus, prva,ki v naši župniji marljivo in vestno bere že 9 let. Obe sta dobile posebno priznanje tudi na vseslovenskem tradicionalnem srečanju mladih bralcev na Ponikvi. Gina pa je prejela tudi Slomškov kipec.

Iskrena hvala predvsem našemu župnijskemu upravitelju kaplanu Zoranu Carju, prav tako pa tudi župniku Andreju Zrimu, za nenehno podporo, spodbudo in vsestransko organizacijo.

Iskrene čestitke vsem mladim bralcem in nikar ne pozabite na Slomškove besede,  »Mož beseda več velja, kakor kup zlata.«

Vsi skupaj pa smo zapeli še HIMNO SBP - In zato mi beremo.

Po končani sveti maši pa je v župnišču sledila še krajša pogostitev in druženje vseh mladih bralcev in njihovih staršev.

Tega dne je bil tudi zaključek Marijinega meseca maja. To slovesno večerno bogoslužje je bil sklep šmarnic, zato ste bili še posebej vabljeni šmarničarji iz vasi, da ste se udeležili te sv. maše in smo tako skupaj zaključili šmarnično pobožnost.

V nedeljo 3. in seveda tudi v ponedeljek 4. junija, je v naši župniji potekalo celodnevno čaščenje, kjer smo prišli po vaseh počastit Jezusa. Ves dan je bilo hvaljeno in češčeno Presveto Rešnje Telo.

Napovednik


 ponedeljek, 04.02.2019 - sobota, 23.03.2019

Duhovni seminar za poglobitev osebne vere z naslovom On mora rasti jaz pa se manjšati

Duhovni seminar za poglobitev osebne vere z naslovom On mora rasti jaz pa se manjšati več ...

Celotni seznam napovedi