Ljutomer

MISEL DNEVA

"Trpljenje je zdravilno, nas napravi boljše: sočutnejše, prizanesljivejše, razumevajoče, odpornejše (kakor hrast v viharju)." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda

ANKETA

Kdo je avtor članka v Stopinjah 2017 z naslovom Človekova pot svetosti?
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  

50. ROMANJE BOLNIKOV IN STAREJŠIH NA BREZJE

nedelja, 10.06.2018


Revija Ognjišče vsako leto na 3. soboto v juniju (letos je bilo to 16. junija), organizira narodno romanje bolnikov invalidov in ostarelih na Brezje.

Romanje je vodil ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore OFM. Veliko duhovnikov je organizirano pripeljalo vernike na to romanje. Ponekod organizirajo to romanje v okviru dekanij ali pastoralnih področij, ponekod pa ga organizirajo župnijske, dekanijske ali področne Karitas.

Poleg invalidov, bolnikov in starejših, ki jim je v prvi vrsti namenjeno, so se romanja udeležili tudi njihovi domači in številni prostovoljci, ki pomagajo bolnim in ostarelim romarjem. Delili so jim okrepčilo, poskrbeli za morebitno zdravniško pomoč ali priskrbeli duhovnika za spoved in pogovor. Najbolj zvesti pomočniki so vsako leto skavtska združenja (odrasli skavti), malteški vitezi, nekatere mladinske veroučne skupine in številni posamezniki. Duhovniki so med mašo bolnikom na njihovo željo podelili tudi zakrament bolniškega maziljenja, pred njo pa zakrament sprave.

Mašo je neposredno prenašal Radio Ognjišče. Na tak način so z dogajanjem na Brezjah lahko duhovno povezani tudi tisti, ki so zaradi bolezni ali starosti ostali doma oz. v bolnišnicah.

Tradicionalnega romanja, katerega se vsako leto udeležijo številni verniki od doma in drugod, so se udeležili tudi romarji iz naše ljutomerske župnije. Po sveti maši na Brezju so se odpravili še k slovenskim dominikancem v župnijo Petrovče in župnijo Žalec. Ljudje so bili navdušeni nad umetninami in tudi nad razlagami in tako preživeli čudovit romarski dan.

Napovednik


 ponedeljek, 04.02.2019 - sobota, 23.03.2019

Duhovni seminar za poglobitev osebne vere z naslovom On mora rasti jaz pa se manjšati

Duhovni seminar za poglobitev osebne vere z naslovom On mora rasti jaz pa se manjšati več ...

Celotni seznam napovedi