Ljutomer

MISEL DNEVA

"Da bi z Jezusovo pomočjo dosegli večno življenje. Najvažnejše je, da pridete v nebesa. Bog vas je ustvaril za večno radost in Jezus vas je odrešil za večno veselje." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda

ANKETA

Kdo je avtor članka v Stopinjah 2017 z naslovom Človekova pot svetosti?
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  

ŽEGNANJE V PRISTAVI

torek, 10.07.2018


V času vaškega žegnanja naša vas še posebej oživi. Verjetno to ni zgolj naključje, ker je to poseben prazničen vsakoletni dogodek za domačine in nostalgičen spomin na domačo vas, za vse tiste, ki se radi vračajo v domače gnezdo. Že vrsto let zapored ga obeležujemo na slovesni praznik slovanskih apostolov svetih bratov Cirila in Metoda. To je vsako prvo nedeljo v juliju.

Pretekle tri dni smo skupaj z našimi gasilci praznovali. Veselili smo se ob prevzemu prizidka, pohval, priznanj in nagrad. Ugotovili smo, da imata tehnika in napredek velik vpliv na današnje življenje, vendar je še vedno srce tisto, ki poganja človeka in mu kaže pravo pot, ki je ljubezen, pomoč, solidarnost, sočutje, vera in upanje, na koncu pa spet ljubezen do svojega bližnjega.

Tako je s vso svojo srčnostjo Sveto mašo v nedeljo, 8. julija 2018, za vse žive in pokojne vaščane, daroval g. župnik v pokoju, msgr. Izidor Veleberi, ki je vse zbrane v svoji pridigi nagovoril o pomembnosti topline do bližnjih v življenju. In kako pomemben je čas, ki ga preživimo skupaj.

Mašo so s spremljali tudi cerkveni pevci iz župnije Ljutomer. Uvod v mašo, berilo in prošnje so pripravili vaščani in otroci. Zato je maša bila posebno doživetje.

Po sv. maši so vsi udeleženci vaškega žegnanja deležni pogostitve. Tako se v vasi ohranja dan prijetnega druženja, ko se radi zberemo pri našem malem svetišču, vaški kapeli, ki ima v naših srcih posebno mesto, le ta nas združuje in povezuje. Nato pa se še družimo ob dobri hrani in žlahtni kapljici. In želimo, da tako tudi ostane. Kajti druženje na dan vaškega žegnanja nam je kot vsakoletna hrana za dušo, brez katere leto ne sme miniti. In ob takem druženju zasije želja, da bi bili lahko vsako leto vedno znova skupaj, da bi zmogli povrniti vse dobro, s katerim smo bili obilno obdarjeni. In naj tako tudi ostane še vsa leta naprej.

 

Zapis: Ksenija Kolar in Tanja Zanjkovič