Ljutomer

MISEL DNEVA

"Toliko skrbi nas tlači ? Ali ni do pike vse enako, kot pri nevernih?
Skrbi ostanejo, toda v drugačni luči! V luči zaupanja, da svoje skrbi NANJ preložimo." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Kdo je avtor članka v Stopinjah 2017 z naslovom Človekova pot svetosti?
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  

16. ORATORIJ V LJUTOMERU

petek, 17.08.2018


Poletne počitnice so čas brezskrbnih dni in nepozabnih doživetij. V ta namen, so mladi animatorji pod vodstvom dveh novih glavnih organizatork, Nuše in Lucije Pušenjak, katerima je glavni pobudnik ter organizator ljutomerskega Oratorija, Jože Panič, ki je dolgih 15 let skrbel za vso organizacijo Oratorija v Ljutomeru, predal dolgoletno vodenje.

In tako sta sestri Nuša in Lucija letos s skupnimi močmi, podubo in pomočjo Jožeta Paniča, nadaljevale njegovo dolgoletno in že tradicionalno pot ter v sodelovanju z župnijo Ljutomer in župnijskim upraviteljem Zoranom Carjem, ki je ves čas skrbel za duhovno plat Oratorija, priredili že 16. Oratorij v Ljutomeru, s spodbudnim naslovom ?FRIDERIK BARAGA?, ki je potekal od 6. - 12. avgusta 2018.

Že šestnajsto leto organizatorji Oratorija, navdušeno vabijo, da se vsi otroci in mladostniki pridružijo v objemu petja, iger, veselja, delavnic, molitve in še seveda marsičesa novega.

Tudi letos ni bilo nič drugače, kvečjemu je bilo teh šest dni še lepših in še bolj pestrih. Glavni moto letošnjega Oratorija je bil, ?FRIDERIK BARAGA?, ki razkriva oratorijsko zgodbo o velikem misijonarju in škofu med Indijanci.

 

Na letošnjem Oratoriju so otroci torej spoznavali Friderika Barago, ki je bil veliki misijonar in škof med Indijanci Severne Amerike. Tisočim Indijancem je oznanjal veselo blagovest in jim pomagal, da so zaživeli boljše življenje. Skozi zgodbo o Frideriku bomo odkrivali simbole, znanja, resnice in odgovornosti, ki nam bodo pomagali, da bomo tudi mi, kakor Friderik, pripravljeni priskočiti na pomoč drugim ter da se bomo še pogumneje spopadali z vsakdanjimi izzivi.

Otroci so za udeležbo na Oratoriju potrebovali le veliko dobre volje, usta za govorjenje, molitev in petje, veselje do iger in ustvarjalne roke. Oratorija v župniji Ljutomer se je udeležilo približno 80 veselih in nasmejanih obrazov otrok iz Ljutomera ter okoliških vasi. Za vse omenjene zabavne dogodivščine, poučne vsebine in nepozabne urice, pa je skrbel pridni in neutrudni 16 animatorjev.

Druženje je bilo res nekaj neponovljivega, saj so se otroci naužili prave zabave, poletnih in vodnih iger ter razvedrili svoje napete možgančke. Druženje na oratoriju pa je tudi odlična priložnost za tkanje novih in utrjevanje starih prijateljskih vezi.

Tudi letos so se otroci poleg vseh dejavnosti udeležili enodnevnega kopanja na ljutomerskem kopališču.

 

Potrebno je omeniti tudi, da so animatorji poskrbeli za prav posebno himno letošnjega oratorija, ki se glasi: ENO JE POTREBNO.

Program Oratorija:
Od ponedeljka do petka;
9.00  Zbiranje otrok
9.30 - 10.00 Himna, dvig zastave, zgodba.
10.00 - 15.45 Kateheze, delavnice, kosilo, velika igra.
15.45 - 16.00 Spust zastave in odhod domov.

Sobota;
Na ta dan ni bilo oratorija, saj so animatorji pripravljali zaključno prireditev in pospravili vse kar je bilo potrebno.

Nedelja;
9.30 ? 9.45 Zbiranje.
10.00 Sv. Maša.
11.00 Druženje, predstavitev izdelkov.

 

 

Vsi organizatorji in animatorji letošnjega Oratorija, ki je praznoval že 16. obletnico obstoja, se iskreno zahvaljujejo vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri organizaciji Oratorija, predvsem pa staršem, ki ste jim v času Oratorija zaupali svoje otroke in s svojimi prispevki omogočili, da so otroci lahko preživeli prijeten teden s svojimi vrstniki in prijatelji, prav tako iskrena hvala gre vsem pridnim kuharjem in kuharicam ter dobrim donatorjem, ki so s svojim prispevkom pripomogli k pokritju stroškov. Nekatera podjetja so se že velikodušno odločila in donirala nekaj sredstev, verjamemo pa tudi, da se bodo ostali še prav tako dobrodušno odzvali.

 

Posebna zahvala in čestitke, pa gredo predvsem vsem animatorjem, ki so skrbeli za animacije in zadovoljstvo otrok ter dolgoletnemu pobudniku in organizatorju Jožetu Paniču za dolgoleten trud in požrtvovalnost.

 

Še enkrat vsem iskrena hvala v upanju, da se snidemo spet naslednje leto - željni novim dogodivščinam naproti in verjemite, da vam bodo animatorji zopet pripravili obilo presenečenj.