Ljutomer

MISEL DNEVA

"Družina je nekaj svetega."B. sl. Danijel Halas

Božja beseda

ANKETA

Kdo je avtor članka v Stopinjah 2017 z naslovom Človekova pot svetosti?
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  

SREČANJE BOLNIH IN STAREJŠIH IZ NAŠE ŽUPNIJE

ponedeljek, 03.09.2018


V nedeljo 2. septembra 2018, na angelsko nedeljo, smo imeli srečanje bolnih in starejših iz naše župnije.

Zbiranje in priložnost za sveto spoved je bila od 14.30 dalje. Ob 15. uri smo imeli sveto mašo, ki jo je daroval duhovni pomočnik msgr. Izidor Veleberi , v somaševanju župnika Gorana Merice ter kaplana Borisa Kučka.

V začetku svete maše je vse prisotne nagovoril in pozdravil naš novi župnik s čudovitimi besedami o povezanosti in nesebični medsebojni pomoči ter iskreni ljubezni. Glavno vodila vsega je namreč razumevanje, spoštovanje, dobrodelnost in medsebojna iskrena pomoč ter podpora. Zato se trudite in nudite drug drugemu oporo molitve in iskreno prijateljstvo.

Med sveto mašo je bila priložnost tudi za zakrament  svetega bolniškega maziljenja.

Iskrena hvala vsem vernikom, ki ste s prevozi starejšim omogočili obisk sv. maše in kasnejše skupno druženje.

Zakrament bolniškega maziljenja je zakrament, ki bolnika okrepi in ozdravi. To ni zadnji zakrament ali zakrament za smrt.

Prejmete ga lahko, če ste krščeni, v vsaki težji bolezni, naj bo ta duhovna ali telesna. V starosti ga lahko prejmete vsako leto ob priložnostnem srečanju na župniji ob vsakoletnem srečanju starejših in bolnih ali na vseslovenskem srečanju bolnikov in invalidov na Brezjah.

Za prijetno vzdušje med mašo so poskrbeli otroci župnijskega orkestra in otroškega pevskega zbora pod vodstvom Felicite Heric Taškov in članice vokalne skupine Luč z mentorico Martino Kuzma.

Po končani sveti maši  so otroci pripravili še krajši kulturni program, dekleta so poskrbela za čudovito glasbeno popestritev, fanta pod vodstvom mentorice Ksenije Erhatič, pa sta nas razvedrila in popestrila druženje s skečem o bučah, nato pa smo se vsi skupaj pred cerkvijo zadržali še v prijetnem druženju in okrepčilu.