Ljutomer

MISEL DNEVA

"Toliko skrbi nas tlači ? Ali ni do pike vse enako, kot pri nevernih?
Skrbi ostanejo, toda v drugačni luči! V luči zaupanja, da svoje skrbi NANJ preložimo." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Kdo je avtor članka v Stopinjah 2017 z naslovom Človekova pot svetosti?
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  

UVODNO SREČANJE MOLITVENE SKUPINE PRENOVA V DUHU

sobota, 08.09.2018


Molitvena skupina PRENOVA V DUHU, ki deluje v naši župniji pod vodstvom duhovnega vodja msgr. Izidorja Veleberija, je predvsem Božji dar.

Pomaga vernemu človeku živeti pristno svoje krščansko življenje. So krščansko občestvo v katoliški Cerkvi, ki je na poseben način veselo in hvaležno, da je Sveti Duh prisoten v Cerkvi in deluje s svojimi darovi. Prenova v duhu obnavlja v našem času svoja čudovita dela kot nove Binkošti. Je nova smer v Cerkvi, ki se sklicuje na življenje prvih kristjanov. Sadovi te molitvene skupine so predvsem ljubezen do Božje besede, otroško zaupanje, večja ljubezen do Cerkve in zakramentov, močna želja po svetosti ter vzpodbuda po nenehnem spreobračanju k Jezusu. Vsak teden se člani molitvene skupine zbirajo v prostorih župnišča Ljutomer in slavijo Gospoda.

V petek, 7. septembra 2018, je tako  potekalo v zimski kapeli župnije Ljutomer, uvodno srečanje molitvene skupine Prenove v duhu, ki vsako leto pripravlja za poglobitev osebne vere duhovna srečanja oziroma seminarje.

V življenju to zavest žal velikokrat izgubljamo, namesto, da bi dali Jezusa svojim ljudem, ne z besedami, ampak z zgledom, s svojo ljubeznijo do njega; z izžarevanjem njegove svetosti in s širjenjem vonjave njegove ljubezni.

Naš Gospod nam je namreč naročil, naj ne skrbimo za jutrišnji dan, ki je v božjih rokah... Jezus je isti danes in jutri in samo on je pomemben!

Da bi rast v božji ljubezni potrjevali s svojim krščanskim življenjem, pridimo in s srcem ter dušo sodelujmo na srečanjih.

Nikar ne recimo, da teh srečanj ne potrebujemo. Ne recimo, da naj na ta srečanja pridejo drugi. Ne recimo, da nimamo časa za svojo versko poglobitev. Ne recimo, da tega ne potrebujemo, ker imamo že vsega preveč. Prepoceni so ti izgovori. ODLOČIMO SE IN PRIDIMO. Drug drugega spodbujajmo za bolj pristno krščanstvo, saj to bolj potrebujemo kot gospodarski napredek. Več vlagajmo v svojo osebnost pa bomo tudi v gospodarstvu in drugih dejavnostih bolj uspešni, ker bomo bolj pošteni in drug drugemu le dobro želeli.

Na srečanjih se s predavanji, poglobljeno molitvijo, pesmijo in glasbo, posamezniki pripravijo na izročitev svojega življenja Jezusu Kristusu.