Ljutomer

MISEL DNEVA

"Toliko skrbi nas tlači ? Ali ni do pike vse enako, kot pri nevernih?
Skrbi ostanejo, toda v drugačni luči! V luči zaupanja, da svoje skrbi NANJ preložimo." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Kdo je avtor članka v Stopinjah 2017 z naslovom Človekova pot svetosti?
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  

26. NEDELJO MED LETOM - dodatna oznanila

torek, 02.10.2018


1. Hvala vernikom iz  Spodnjega Krapja za čiščenje in krašenje cerkve v minulih dveh tednih. Naslednja dva tedna skrbite za lepoto cerkve verniki iz Spodnjega Kamenščaka.

2. V petek, 5. Oktobra je prvi petek. K večerni sveti maši vabljeni letošnji birmanci in njihovi starši. Prve petke bomo obhajali v sklopu priprav na birmo. Lepo vabljeni.

3.  Prihodnja nedelja je prva v mesecu. Ob 10.00 uri bo maša za otroke. Lepo vabljeni vsi veroučenci in njihove družine k tej sveti maši.

4.   V nedeljo, 7. oktobra, ob 9.00 uri bo v kapeli  uvodno srečanje za starše in otroke, ki igrajo v orkestru. Lepo vabljeni tudi novi člani.

5.   V nedeljo, 7. oktobra po 10.00 sveti maši bo prvo srečanje za vse člane Slomškovega bralnega priznanja in vse, ki se želijo pridružiti skupini. Lepo vabljeni.

6.    Pri izhodu iz cerkve vzemite novi župnijski list.

7.    Izšla je nova številka Poti k Bogu. Vzemite si jih pri izhodu iz cerkve.

 

 

 

Oktober, mesec rožnega venca 

Rožni venec ima v molitvi Cerkve posebno mesto.

Rožni venec govori o Kristusovi skrivnosti. V litanijah to molitev celo imenujemo sveti rožni venec. To pa zato, ker se v njej poglabljamo v samo skrivnost Božje prisotnosti v našem življenju.

Zgodovina in izvor rožnega venca se ujemata s staro prakso menihov in posvečenih oseb, da so molili psalme. S temi psalmi je bil prepleten vsakdan posvečene osebe. Sčasoma se je razvila molitev 150 zdravamarij in 30 očenašev, številka 150 ustreza enakemu številu psalmov v Svetem pismu.

Rožni venec je razdeljen na tri temeljne dele. Veseli, žalostni in častitljivi. Sveti oče, sveti Janez Pavel II., je dodal tem delom še svetli del rožnega venca.

Rožni venec je molitev ponavljanja, saj kar 50 ponovimo eno molitev zdravamarija v enem samem delu rožnega venca. Zdi se, da se to ne ujema z mislijo sodobnega človeka. Toda molitev rožnega venca ni podajanje informacij, je ustvarjanje Božjega okolja, v katerem mi lahko Bog zelo osebno spregovori.


Rožni venec, ki je najbolj razširjen, so zelo spodbujali bratje dominikanci. Poznamo še druge oblike te molitve: serafinski rožni venec, rožni venec Božjega usmiljenja in druge.

Danes je rožni venec molitev mnogih laikov in družin. Obenem pa je postal skupna molitev vse Cerkve, kraj, kjer se različni stanovi v Cerkvi srečamo.

Ob poplavi duhovnih tehnik, ki zasužnjujejo, ker grobo in nesvobodno preoblikujejo našo dušo, spoznavamo rožni venec kot blago šepetanje skrivnosti Gospoda, ki po Mariji vstopa v naše srce.

Rožni venec nam pomaga, da na poti upodabljanja po Kristusu rastemo naproti cilju, ki je svetost. 'Najpomembnejši razlog za ponovno odkritje in poživitev molitve rožnega venca je poklicanost vseh k svetosti.

?Potrebujemo krščanstvo, ki se bo odlikovalo predvsem po umetnosti molitve?. Krščanska občestva naj postanejo ?pristne šole molitve? v novem tisočletju.

(Iz Apostolskega pisma: Rožni venec Device Marije, papeža Janeza Pavla II.)

ŽIVLJENJE Z ŽUPNIJO V PRIHODNJIH DNEH

? Zahvaljujemo se vernikom iz Spodnjega Krapja za čiščenje in krašenje župnijske cerkve v minulih dveh tednih. Prihodnja dva tedna skrbijo za urejenost našega svetišča verniki iz Spodnjega Kamenščaka.

? V nedeljo, 7. oktobra ob 9.00 uri bo v kapeli srečanje za starše in otroke, ki igrajo v orkestru. Lepo vabljeni tudi novi člani.

? V nedeljo, 7. oktobra po 10.00 sveti maši bo prvo srečanje za vse člane Slomškove bralne značke in vse, ki se želijo pridružiti k skupini. Lepo vabljeni tudi novi člani.

? V soboto, 13. oktobra po večerni sveti maši srečanje mladih. Lepo vabljeni vsi dosedanji člani in vsi, ki bi se radi priključili mladinski skupini.

? V nedeljo, 14. oktobra, bodo pri maši ob 10.00 uri sodelovali in prepevali pevci iz župnije Brežice.