Ljutomer

MISEL DNEVA

"Kristus bo prišel, da dokončno odpravi vse hudo in bo zavladalo božje kraljestvo pravice in ljubezni. Prizadevajmo si, da bomo med dobrimi." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Pod katerim geslom obhajamo 100-letnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom?
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  

PRVA ADVENTNA NEDELJA - SVETA MAŠA ZA ČEBELARJE

petek, 07.12.2018


Prva adventna nedelja je vedno prelomnica in nov začetek. Eno obdobje je zaključeno, začenjamo z novim, zato smo vsi v nekem novem pričakovanju, kaj se bo zgodilo, kaj bo prinesla nova priprava na božič.

Advent povezuje preteklost, sedanjost in prihodnost. Z zgodovinskim spominom preteklost stalno prečiščujemo in ustvarjamo takšno sedanjost, ki nas bo lahko uvedla v prihodnost, na katero gledamo z velikim zaupanjem. Med Jezusovim zgodovinskim in končnim prihodom je sedaj naš čas, ki ga lahko uresničujemo le z vero, upanjem in ljubeznijo.

 

nedeljo, 2. decembra 2018, smo tudi verniki ljutomerske župnije, obeležili 1. adventno nedeljo kot poseben dan, ko smo k mašnemu blagoslovu lahko prinesli adventne venčke in tako prižgali prvo svečko.

Po vseh svetih mašah so nam bili v prezbiteriju na voljo tudi številni prečudoviti adventni venčki, ki so jih ponujale naše pridne članice Karitas. Vsi venčke so nastali z veliko ljubezni in ustvarjalnosti v prejšnjem tednu na adventnih delavnicah pletenja venčkov. Z mislijo, da lahko z nakupom enega samega venčka nekomu pomagamo, smo številni verniki blagoslovljene venčke ponesli v svoje domove in ustvarili čudovito praznično vzdušje.

 

Ta nedelja je bila tudi nedelja KARITAS, kjer je bilo predstavljeno delovanje v tednu Karitas in minulem letu.

Čebelarsko društvo Ljutomer je ob godu sv. Ambroža, ki je zavetnik čebelarjev, skupaj z župnijo Ljutomer pripravilo prav tako to nedeljo v župnijski cerkvi sv. Janeza Krstnika, sveto mašo za čebelarje. Sveto mašo je daroval domači župnik Goran Merica, ob somaševanju kaplana Borisa Kučka. Za čebelarje je bila maša lepo doživetje, pri kateri so se spomnili na žive in pokojne čebelarje, ki so v 97. letnem delovanju Čebelarskega društva marsikaj postorili za ohranitev čebel in narave v kateri čebele preživijo.

Po končani sveti maši, pa smo se vsi skupaj pred cerkvijo zbrali ob stojnici z medenimi dobrotami naših čebelarjev, malo poskusili medenjake in medeno žganje ter napravili še nekaj slik za društveni arhiv in spomin.

Druženje se je nadaljevalo v prostoru župnije ob tradicionalnih dobrotah in odličnem bograču. Seveda je bilo poskrbljeno tudi za žejo z žlahtno kapljico in dobrohotno zdravico.

Naj medi!