Ljutomer

MISEL DNEVA

"To je značilnost vere: Bogu dati vse! To je tudi smisel vseh daritev: zanesti se nanj. Brez tega noben dar nič ne pomeni. "B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Pod katerim geslom obhajamo 100-letnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom?
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  

BOŽIČNI KONCERT

torek, 25.12.2018


Praznični dnevi, ki spremljajo božične praznike so kot nalašč, da se ljudje vsaj malce ustavimo, da posedimo drug ob drugem in si privoščimo kakšno besedo ali skupno pesem samo za svoje srce, ki nas popelje v najlepše spomine, ali nas zbudi v lepoto današnjega dneva, ki je še včeraj nismo znali videti.

Voščili smo si, si zaželeli lepe praznike in se veselili skupnih trenutkov. Skrivnostne lučke, Dete v jaslih in svetli nasmehi so nas pripeljali do večera. Do darila, ki smo vam ga želeli ob tem prazniku podariti mi.

V želji, da bi začutili hvaležnost za preživeto leto in vse tisto, kar nam praznični dnevi prikličejo pred oči: veselje nad preprosto domačnostjo, toplim domom, družinskim praznovanjem, bližino dragih ljudi, smo si 25. decembra na božični dan po večerni sveti maši, v naši župnijski cerkvi sv. Janeza Krstnika, ogledali ponovitev dramske uprizoritve PISMO ZA JEZUSA, pod vodstvom Nuše Novak ter se prepustili ubranim glasovom našega otroškega pevskega zbora, pod vodstvom zborovodkinje Anje Slokan ter vokalne skupine Luč, pod vodstvom mentorice Martine Kuzma. Zraven tega pa smo lahko prisluhnili glasbenikom Mladinskega orkestra, pod vodstvom dirigentke Felicite Heric Taškov - prav tako idejne vodje božičnega koncerta. Program je povezovala Nuša Novak.

Naši pevci in glasbeniki, so z čudovitim glasbenim izborom poskrbeli, da smo tudi mi s pomočjo njihove glasbe odpirali vrata svojih src, da je bilo v njih vedno več topline. Izvajalci so nas v božični koncert popeljali z božično obarvanimi skladbami in melodijami ter nepozabnim sporočilom, ki so ga preko besede in igre poudarili nastopajoči v božični igri. Upamo, da je njihovo sporočilo našlo pot do vaših src in jim skupaj uspelo odpreti vrata ljubezni, skozi katera je vstopila k vsem nam Božja dobrota.

Skupine, ki so se predstavile na božičnem koncertu, delujejo v naši, ljutomerski župniji in sodelujejo pri oblikovanju bogoslužja. Delujejo pod okriljem društva sv. Janeza Krstnika Ljutomer.

Iskrena hvala vsem sodelavcem, ki so pomagali oblikovati ta večer. Predvsem hvala gospodu župniku Goranu, kaplanu Borisu, monsinjorju Izidorju, iskrena hvala tudi staršem vseh nastopajočih, animatorjem, ki so delovali v zakulisju ter gospodu Branku za tehnično pomoč.

 

 

"Ste pripravljeni verjeti, da je ljubezen nekaj najmočnejšega na svetu - močnejša od sovraštva, močnejša od zla, močnejša od smrti - in da je blagoslovljeno življenje, ki se je pred dva tisoč leti rodilo v Betlehemu, podoba in sijaj večne ljubezni?
Tedaj lahko praznujete božič.
In če ga lahko praznujete en sam dan, zakaj ga ne bi vselej?
Vendar ga nikoli ne morete praznovati sami."

 


 

Napovednik


 četrtek, 11.07.2019 - nedelja, 21.07.2019

KRIŠTOFOVA NEDELJA

V nedeljo, 21. julija 2019, bo pri vseh svetih mašah blagoslov voznikov in vozil, saj obhajamo Krištofovo nedelja. Vaši darovi bodo namenjeni za potrebe misijonarjev pri njihovem delu. več ...

Celotni seznam napovedi