Ljutomer

MISEL DNEVA

"To je značilnost vere: Bogu dati vse! To je tudi smisel vseh daritev: zanesti se nanj. Brez tega noben dar nič ne pomeni. "B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Pod katerim geslom obhajamo 100-letnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom?
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  

2. in 3. NEDELJA MED LETOM - DODATNA OZNANILA

torek, 22.01.2019


?Prizadevaj si za pravičnost, da boš živel? (5 Mz 16,20)

Teden molitve za edinost kristjanov 2019 (od 18. do 25. januarja) so pripravili kristjani iz Indonezije, ki je znana kot država z največjim deležem muslimanskega prebivalstva na svetu. Od 265 milijonov ljudi jih je kar 86% muslimanov, okoli 10% pa je kristjanov. Zadnja desetletja dežela doživlja gospodarsko rast, ki temelji na konkurenci. Gospodarski napredek je v Indoneziji in tudi drugod po svetu prinesel mnogotero zlo, ki se kaže v nasilju, izkoriščanju, uničevanju okolja in trgovini z ljudmi. Iz teh krivic izhajajo neenakosti in delitve, pri katerih nosimo del krivde tudi kristjani.

?Prizadevaj si za pravičnost, da boš živel? ? to geslo letošnje molitve je vzeto iz Pete Mojzesove knjige in nas spominja, da edinosti ne more biti brez pravičnosti. Zavzemanje za pravičnejšo družbo, za mir in dostojanstvo vseh je velika ekumenska naloga.

V teh dneh bo v Panami Svetovni dan mladih. Mladi se navdihujejo ob besedah in zgledu Božje Matere Marije, da bi tudi oni znali izreči pogumen in velikodušen ?da? in se dati na voljo v služenju Bogu in bližnjemu.

Leto 2019 prinaša tudi dve pomembni obletnici. Prekmurje, kjer živi največ naših evangeličanov, praznuje stoletnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. Skupaj z njimi se veselimo tega dogodka in lepega ekumenskega sodelovanja z njimi. Isto velja tudi za srbske pravoslavne duhovnike in vernike v Sloveniji. Srbska pravoslavna Cerkve bo praznovala 800-letnico samostojnosti, ki jo je dosegla 6. decembra leta 1219 pod svojim prvim nadškofom svetim Savo.

dr. Bogdan Dolenc, tajnik Slovenskega ekumenskega sveta

ŽIVLJENJE Z ŽUPNIJO V PRIHODNJIH DNEH

? Priporočamo STOPINJE, Mohorjeve, Pratiko in drugo versko literaturo... Tisti, ki niste dobili župnijskega koledarja ga lahko dobite v zakristiji.

? Ob četrtkih imamo češčenje Najsvetejšega. Vzemimo si čas in pridimo k molitvi pred Gospoda. On nas vedno pričakuje in nas tolaži s svojo ljubeznijo. Vedno znova mu izročajmo svoje prošnje, ker On jih sprejema in nam vedno daje tisto, kar najbolj potrebujemo za svoje življenje. Lepo vabljene družine, da skupaj prihajate k molitvi.

? Hvala za vaš dar, ki ste ga namenili za potrebe župnije minulo nedeljo pri nabirki okrog oltarja.

? Lepo vabljeni, na seminar Prenove v Duhu, ki se bo začel v petek, 8. Februarja. Vzemimo si čas in poglabljajmo svoj odnos do Kristusa.

? V nedeljo, 3. februarja bo ob 9.30 v Domu duhovnosti Kančevci SREČANJE ZAKONCEV IN ZAKONSKIH SKUPIN NAŠE ŠKOFIJE. Ob 10.00 uri bo sveta maša, ki jo bo daroval naš škof, dr. Peter Štumpf. Po sveti maši ob 11. 30 uri bo pričevanje gostov zakonca in starša Marko in Katarina Nzobandora. Vzporedno bo potekal program za otroke, ki ga bodo vodile sestre Hčere Marije Pomočnice. Lepo vabljeni, da se srečanja udeležite.

? Lepo vabljeni, na 24. tradicionalno postno romanje mariborske metropolije na Poljsko, po poti sv. papeža Janeza Pavla II., sv. Faustine Kowalske in drugih stvari. Romanje bo potekalo od 4. do 6. Aprila. Prijave zbiramo do 4. marca na župnišču ali agenciji Ariturs.

Napovednik


 četrtek, 11.07.2019 - nedelja, 21.07.2019

KRIŠTOFOVA NEDELJA

V nedeljo, 21. julija 2019, bo pri vseh svetih mašah blagoslov voznikov in vozil, saj obhajamo Krištofovo nedelja. Vaši darovi bodo namenjeni za potrebe misijonarjev pri njihovem delu. več ...

Celotni seznam napovedi