Ljutomer

MISEL DNEVA

"Kristus bo prišel, da dokončno odpravi vse hudo in bo zavladalo božje kraljestvo pravice in ljubezni. Prizadevajmo si, da bomo med dobrimi." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Pod katerim geslom obhajamo 100-letnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom?
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  

PRENOVA V DUHU - KAKO RASTI V GOSPODU

sobota, 16.02.2019


Drugo srečanje je potekalo 15. februarja 2019, po večerni sveti maši, katerega predavatelj je bil g. Ciril Čuš, župnik iz obmejne župnije Žetale.

V velikem številu so se verniki zbrali po končani večerni sveti maši, kjer so najprej s pesmijo in molitvijo častili Najsvetejše, nato pa prisluhnili voditelju, ki nam je na svojstven in zelo nazoren način približal vero v živega Boga. Večer so nam s glasbo in petjem popestrili člani slavilne skupine Veselje.

 

Tema drugega srečanja je bila ?KAKO RASTI V GOSPODU?.

Se trudimo za rast v veri? Kako je z našo molitvijo? Je molitev za nas srečanje z Bogom? Se potrudimo, da semoob nedeljah in praznikih pri maši? Se trudimo odkrivati skrivnosti vere? Spoštljivo prejemamo sveto obhajilo? Kaj nam pomeni zakrament sprave? Se pripravljamo nanj? Se iskreno spovemo smrtnih grehov? Vedno? Beremo Sveto pismo? Je za nas vir moči v težkih trenutkih in navdih za življenje?  Se sramujemo svoje vere med prijatelji, na delovnem mestu, v šoli? Govorimo o Devici Mariji in svetnikih s spoštovanjem?

Vse to in še več je še kako pomembno, da bi živeli po Gospodovih vzgledih in poskrbeli za vzgledno kristjansko življenje.

Bog nas želi objeti - da bi nam podaril upanje, nam pokazal resnico in obnovil našo vero. Ko iščemo usmiljenje, želimo iti z Jezusom na pot odkrivanja samih sebe. Želimo prejeti milost odpuščanja grehov in želimo pripraviti svoje srce na ta dar. Upamo, da odkrijemo, koliko ljubezni, vere in upanja nosimo v sebi; koliko prostora v svojem življenju namenjamo Bogu in koliko ga ohranjamo samo zase; koliko smo odprti za svoje bližnje in koliko živimo dejanja usmiljenja, ki nas jih uči Jezus.