Ljutomer

MISEL DNEVA

"Smrt je samo za neverne smrt, za verne pa je začetek novega življenja v Božji slavi." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Kdo je avtor članka v Stopinjah 2017 z naslovom Človekova pot svetosti?
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  

7. NEDELJA MED LETOM - DODATNA OZNANILA

torek, 19.02.2019


Sveto pismo v življenju Cerkve (KKC 131-141)

?V božji besedi je vsebovana tolikšna sila in moč, da je ta božja beseda za Cerkev opora in življenjska čilost, za otroke Cerkve trdnost vere, hrana duše ter čisti in neusahljivi studenec duhovnega življenja? (BR 21). ?Kristusovim vernikom mora biti na široko odprt dostop do Svetega pisma? (BR 22). Cerkev ?vse v Kristusa verujoče (...) močno in na poseben način spodbuja, naj si s pogostnim branjem Svetega pisma pridobijo 'vzvišeno spoznanje Kristusa Jezusa? (Flp 3,8). 'Nepoznanje Svetega pisma namreč pomeni nepoznanje Kristusa?.(sv. Hieronim)

Vse Sveto pismo je ena sama knjiga, in ta ena knjiga je Kristus, kajti vse Sveto pismo govori o Kristusu, in vse Sveto pismo se v Kristusu izpolnjuje? (Hugo od sv. Viktorja,). ?Sveto pismo vsebuje božjo besedo in je v resnici božja beseda, ker je navdihnjeno? (BR 24). Bog je avtor Svetega pisma kot navdihovalec njegovih človeških avtorjev; Bog deluje v njih in po njih. S tem daje gotovost, da njihovi spisi brez zmote učijo zveličavno resnico (prim. BR 11). Razlaga navdihnjenega Svetega pisma mora biti pozorna predvsem na to, kaj hoče Bog razodeti po svetih pisateljih za naše zveličanje. ?To, kar prihaja od Duha, umevamo v polnosti samo po delovanju Duha? (Origen, hom. in Ex. 4,5). Cerkev sprejema 46 knjig Stare in 27 knjig Nove zaveze, ki jih ima v časti kot navdihnjene. Štirje evangeliji zavzemajo središčno mesto, ker je njihovo središče Kristus. Enota obeh zavez izvira iz enote božjega načrta in razodetja. Stara zaveza pripravlja Novo, medtem ko Nova dovršuje Staro; obe se medsebojno razjasnjujeta; obe sta resnična božja beseda. ?Cerkev je Sveto pismo vedno spoštovala podobno kakor Gospodovo telo? (BR 21); oba hranita in usmerjata vse krščansko življenje. ?Tvoja beseda je svetilka mojim nogam, luč na moji stezi? (Ps 119,105; prim. Iz 50,4).

Naj nam bo Sveto pismo vedno knjiga, ki jo bomo radi prebirali in iz nje črpali moč za svoje življenje.

ŽIVLJENJE Z ŽUPNIJO V PRIHODNJIH DNEH

? Zahvaljujemo se vernikom iz Cvena za čiščenje in krašenje. V naslednjih 14 dneh poskrbite za lepoto božje hiše verniki iz Babinec

? Program predzakonskega tečaja imate na župnijskem koledarju. Obvestite se med seboj in si rezervirajte predvidene nedeljske popoldneve. Začetek je danes 17. februarja ob 15. uri v prostorih učilnic. Za vse, ki se želite poročiti v tem letu e tečaj obvezen.

? V tem tednu so zimske počitnice. Otroci nimajo ta teden rednega verouka. Z veroukom nadaljujemo ponovno v ponedeljek, 25. februarja po urniku.

? Na prvi petek v mesecu marcu, 1. marca lepo vabljeni h sveti maši letošnji birmanci in njihovi starši.

? Skupina Prenove v Duhu iz Turnišča vas vabi v torek, 19. februarja 2019 na srečanje molitvenih skupin. Srečanje začnemo ob 18.00 uri s sveto mašo v župnijski cerkvi Marije pod logom. Po sveti maši ostanemo v cerkvi, ko sledi slavljenje, molitev za notranje ozdravljenje pred Najsvetejšim.

? V sredo, 27. februarja bo v naši cerkvi koncert Mladinskega zbora Glasbene šole Murska Sobota in Kvinteta violončel Glasbene šole Ljutomer in Murska Sobota. Gostje koncerta bodo violinistke Glasbenega ateljeja Goslice. Koncert bo ob 18.30 uri. Vstopnine ni. Lepo vabljeni, da pridete in prisluhnete koncertu.

? Ob petkih nadaljujemo seminar Prenove v Duhu za poživitev osebne vere. Program dogajanja imate na plakatih. Pridite in povabite tudi druge. Z nami bodo tudi gostje kot je zapisano v programu. Srečanja potekajo ob petkih po večerni sveti maši. V petek 22. 2. bo z nami Toni Brinjovc, v petek 1. 3. pa bo z nami Peter Pučnik in skupina veselje. Lepo vabljeni, da skupaj rastemo v Gospodu.

? Povabljeni ste za romanje v Medžugorje po veliki noči. Romanje organizira Prenova v Duhu. Prijavite se čim prej pri Marti Perčič ali v zakristiji. Romanje bo od torka do petka. Okvirna cena je 150 ?. Ob prijavi je potrebno dati prijavnino 50 eur. Lepo vabljeni, da skupaj poromamo k Materi Mariji.

? Približuje je postni čas. Vsak dan pred večerno sveto mašo bomo imeli pobožnost križevega pota. V zakristiji lahko oddate tudi svojo prošnjo ali namen, ki ga bomo namenili pri molitvi križevega pota.

Napovednik


 ponedeljek, 04.02.2019 - sobota, 23.03.2019

Duhovni seminar za poglobitev osebne vere z naslovom On mora rasti jaz pa se manjšati

Duhovni seminar za poglobitev osebne vere z naslovom On mora rasti jaz pa se manjšati več ...


 torek, 12.03.2019 - petek, 22.03.2019

30.DOBRODELNI KULTURNI VEČER OB MATERINSKEM DNEVU 2019

več ...

Celotni seznam napovedi