Ljutomer

MISEL DNEVA

"Kristus bo prišel, da dokončno odpravi vse hudo in bo zavladalo božje kraljestvo pravice in ljubezni. Prizadevajmo si, da bomo med dobrimi." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Pod katerim geslom obhajamo 100-letnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom?
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  

PRENOVA V DUHU - DAROVANJE ZA DRUGE

sreda, 27.02.2019


Četrto srečanje je potekalo 1. marca 2019, po večerni sveti maši, katerega predavatelj je bil g. Peter Pučnik.

Tema tega srečanja je bila "DAROVANJE ZA DRUGE".

Tako kakor vsak petek, so se verniki zbrali po končani večerni sveti maši, kjer so najprej s pesmijo in molitvijo častili Najsvetejše, nato pa prisluhnili voditelju, ki je predaval o tem, kako se moramo vedno znova darovati za druge, saj se je tudi Jezus daroval za vse nas.

Skupaj s predavateljem je zopet prišla tudi skupina Veselje, ki izvaja duhovno glasbo vseh žanrov in z največjim veseljem poje slavo Bogu. Prihajajo iz različnih koncev. Marija jih je iz Radenec, Radgone, Benedikta, Maribora, Ormoža, Kapele in Ljutomera povezala v eno slavilno skupino z namenom peti in služiti Gospodu. Druži jih vera, veselje do muziciranja in tesno prijateljstvo.

Peter Pučnik je zakonski in družinski terapevt, salezijanec, ki daje prednost delu z mladimi. Enajst let je bil vzgojitelj v dijaškem domu Janeza Boska ter devet let ravnatelj Majcnovega doma in voditelj počitniških programov v Želimljem. Bil je tudi direktor Glasbene šole Rakovnik ob tem pa je predaval vero in kulturo na Gimnaziji Želimlje. Opravil je dopolnjevalni študij in terapevtske treninge zakonske in družinske terapije, ter veliko delal s pari, posamezniki in celimi družinami. Od avgusta 2015 dalje je direktor Zavoda Marianum Veržej.

Na simpatičen in sproščen način zna mladim, zakoncem in tistim, ki se pripravljajo na zakon, predstaviti, kako pomembno je v odnosu najprej in v prvi vrsti bližnjega sprejemati takšnega, kot je in ga ne poskušati spremeniti. Ter se hkrati zavedati, da svet najlažje spremenimo tako, da pravzaprav spremenimo lasten odnos do drugih.