Ljutomer

MISEL DNEVA

"Če bi se kdaj poglobil v to, kakšna vrednota je Bog, kakšna brezmejna ljubezen in dobrohotnost, ti srce ne bi dalo, da bi se odvrnil od njega." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Pod katerim geslom obhajamo 100-letnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom?
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  

SREČANJE OBOLELIH IN STAREJŠIH IZ NAŠE ŽUPNIJE

ponedeljek, 03.06.2019


V nedeljo 2. junija 2019 2018, smo imeli srečanje bolnih in starejših iz naše župnije.

Zbiranje in priložnost za sveto spoved je bila od 14.30 dalje. Ob 15. uri smo imeli sveto mašo, ki jo je daroval duhovni pomočnik msgr. Izidor Veleberi , v somaševanju župnika Gorana Merice ter kaplana Borisa Kučka.

V začetku svete maše je vse prisotne nagovoril in pozdravil naš župnik s čudovitimi besedami o povezanosti in nesebični medsebojni pomoči ter iskreni ljubezni. Glavno vodila vsega je namreč razumevanje, spoštovanje, dobrodelnost in medsebojna iskrena pomoč ter podpora. Zato se trudite in nudite drug drugemu oporo molitve in iskreno prijateljstvo.

Med sveto mašo je bila priložnost tudi za zakrament  svetega bolniškega maziljenja.

Iskrena hvala vsem vernikom, ki ste s prevozi starejšim omogočili obisk sv. maše in kasnejše skupno druženje.

Zakrament bolniškega maziljenja je zakrament, ki bolnika okrepi in ozdravi. To ni zadnji zakrament ali zakrament za smrt.

Prejmete ga lahko, če ste krščeni, v vsaki težji bolezni, naj bo ta duhovna ali telesna. V starosti ga lahko prejmete vsako leto ob priložnostnem srečanju na župniji ob vsakoletnem srečanju starejših in bolnih ali na vseslovenskem srečanju bolnikov in invalidov na Brezjah.

Za prijetno vzdušje med mašo so poskrbeli otroci župnijskega orkestra pod vodstvom Felicite Heric Taškov in otroci otroškega pevskega zbora z zborovodkinjo Anjo Slokan in članice vokalne skupine Luč z mentorico Martino Kuzma.

Po končani sveti maši  so otroci pripravili še krajši kulturni program, otroci družine Fekonja so poskrbeli za čudovito glasbeno popestritev, veroučenci pod vodstvom mentorice Ksenije Erhatič, pa so nas razvedrili in popestrili druženje s skečem o grozdu, nato pa smo se vsi skupaj pred cerkvijo zadržali še v prijetnem druženju in okrepčilu.

 

Foto in zapis: Nuša Novak