Ljutomer

MISEL DNEVA

"Če bi se kdaj poglobil v to, kakšna vrednota je Bog, kakšna brezmejna ljubezen in dobrohotnost, ti srce ne bi dalo, da bi se odvrnil od njega." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Pod katerim geslom obhajamo 100-letnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom?
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  

VSESLOVENSKO SREČANJE MLADIH BRALCEV NA PONIKVI

ponedeljek, 10.06.2019


Tudi to leto so mladi v naši župniji brali knjige z versko tematiko in tako prejeli Slomškovo bralno priznanje. To leto jih je sodelovalo 20, od tega 10 deklet in 10 fantov. Večina se jih je v soboto, 18. 5. 2019, udeležila romanja na Ponikvo, kjer je potekalo vseslovensko srečanje mladih bralcev. Tam so posebne pohvale za štiri ali več let branja dobili tudi štirje naši bralci, en bralec pa si je z več kot devetletnim branjem prislužil posebno priznanje.

Proti Ponikvi smo krenili ob 8. uri. Pot smo si krajšali z molitvijo in prepevanjem pesmi. Na Ponikivi so organizatorji pripravili pester, raznolik in zanimiv program. Najprej smo si ogledali dramsko predstavo Sinji galeb, katero so pripravili učenci OŠ Ponikva. Po krajšem premoru smo se razdelili v skupine in tako v skupinah opravljali različne naloge, skozi katere smo spoznavali pomembne osebnosti iz zgodovine in današnjega časa, ki so bile in so na kakršni koli način povezane s Ponikvo.
Sledila je sveta maša, po kateri so podelili priznanja vsem bralcem, ki berejo devet let. Na koncu smo stiskali pesti še, ko so žrebali knjižne nagrade, vandar to leto žal nismo imeli sreče.
Po sveti maši smo se odpravili proti domu in se spotoma še ustavili na zasluženem sladoledu.
Vsem bralcem iskreno čestitam za usvojena priznanja in jim želim veliko užitkov in dobrih spoznanj ob branju knjig tudi v bodoče. Veselim se naših nadaljnjih snidenj, prav tako pa vabim vse, ki še niste brali za Slomškovo bralno prznanje, pa tudi vse tiste, ki ste že brali, pa ste mogoče zaradi drugih obveznosti prekinili branje, da se nam jeseni ponovno pridružite.
Minulo nedeljo, 9.junija pa je 20 nadebudnih mladih bralcev iz naše župnije, pri deseti sveti maši slovesno prejelo zaslužena priznanja.

Foto in zapis: mentorica SBP Ksenija Erhatič