Ljutomer

MISEL DNEVA

"Trpljenje je čudovit božji dar, zato ga sprejmimo, naj nas oblikuje, naj iz nas naredi prave ljudi in skozi naše solze bo sijala sreča, da bomo vedeli: Bog nas s trpljenjem vzgaja, da bi naredil iz nas nekaj velikega." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Pod katerim geslom obhajamo 100-letnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom?
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  

14. in 15. nedelja med letom - dodatna oznanila

četrtek, 11.07.2019


Leto V, Julij 2019, št. 14

Slovesno čez zlati most

Sv. maša ob 100-letnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom

Beltinci, 17. avgust 2019, ob 17.00 uri!

Škofija Murska Sobota od januarja 2019 z nagovori vsako drugo nedeljo v mesecu, s šmarnicami in na druge načine obhaja 100-letnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. Obenem se pripravlja na slovesno sveto mašo, ki jo bomo obhajali 17. avgusta 2019 ob 17.00 v Beltincih, kjer je pred sto leti potekal velik shod kristjanov in domoljubov.

Na slovesnosti bomo izrekli zahvalo Bogu za sto let povezanosti prekmurskih Slovencev z matičnim narodom in izpovedali prošnjo, da bi katoliška vera še naprej živela med ljudmi v tem razburkanem prostoru srednje Evrope in bi vsak zmogel ostati to, kar je: Slovenec še naprej Slovenec, Madžar še naprej Madžar, Hrvat še naprej Hrvat.

Slovesnosti se bodo udeležili vsi slovenski škofje in škofje sosednjih škofij, ki so v preteklosti bedele nad tem ozemljem in našim ljudem pomagale ohranjati katoliško vero. Sodelovali bodo duhovniki, redovniki, redovnice iz soboške škofije in od drugod ter verniki iz župnij soboške škofije, člani različnih civilnih ustanov. Slovesne sv. maše se bodo udeležili tudi predstavniki drugih krščanskih Cerkva (evangeličani, pravoslavni) in zastopniki najvišjih državnih ustanov ter drugi visoki gostje.

Sv. mašo na prostoru pred župnijsko cerkvijo v Beltincih bo vodil predsednik Slovenske škofovske konference msgr. Stanislav Zore, pridigal bo soboški škof dr. Peter Štumpf. Ob koncu sv. maše bodo zbrane kratko nagovorili še nekateri visoki predstavniki Cerkve in države. Združene pevske zbore bo vodil prof. Mitja Medved. Sodeloval bo tudi orkester Glasbene šole Beltinci.

Soboški škof dr. Peter Štumpf bo izročil spominska darila škofom sosednjih škofij, ki so v preteklosti skrbele za ohranjanje katoliške vere med prekmurskimi Slovenci, in tudi drugim uglednim gostom.

Slovesnost v Beltincih nas želi potrditi v naši hoji čez zlati most, da bi se vsi bližali dobroti, lepoti, svetosti – Bogu, ki nas vodi in pričakuje na koncu naše poti.


 

ŽIVLJENJE Z ŽUPNIJO V PRIHODNJIH DNEH

v Iskrena hvala vernikom iz Stročje vasi, da so skrbeli za čistočo in krašenje cerkve v minulih štirinajstih dnevih. Za čistočo cerkve in krašenje skrbijo naslednjih štirinajst dni verniki iz Podgradja.

v Prihodnja nedelja je druga nedelja v mesecu, ko verniki darujete svoj dar okrog oltarja. Že v naprej se vam zahvaljujem za vašo velikodušnost, saj s svojimi darovi podpirate delovanje vaše župnije.

v Drage starše vabim, da vzamete prijavnice in prijavite svoje otroke na letošnji oratorij, ki bo potekal od 12. do 19. avgusta pod geslom: »Imaš moč«. Glavni lik oratorija je Peter Klepec. Lepo vabljeni vsi otroci.

V nedeljo, 14. julija je žegnanje v Gresovščaku in Presiki. Sveti maši bosta ob 11.00 uri. Lepo vabljeni.

V nedeljo, 21. julija bo pri vseh svetih mašah blagoslov voznikov in vozil, saj obhajamo Krištofovo nedelja. Vaši darovi bodo namenjeni za potrebe misijonarjev pri njihovem delu.

25. avgusta bomo se poslovili od našega kaplana g. Borisa Kučko, ki odhaja na novo delovno mesto, saj odhaja v Beltince, kjer bo prevzel vodenje župnije in postal župnik. Kaplanu Borisu se iskreno zahvaljujem za vse kar je dobrega storil v naši župniji. Naj ga Gospod blagoslavlja pri njegovem nadaljnjem pastirskem delu, ki mu je zaupano.

V letošnjem letu je gospod predsednik države Boris Pahor podelil priznanje naj prostovoljka tudi dvema našima župljankama. Naši župljanki sta gospa Danica Kuzma in gospa Danica Slana. Za njuno darovanje in delovanje v naši župniji se jima iskreno zahvaljujem in kličem na njuno delo obilje božjega blagoslova. Iskrene čestitke.

Po novem ima župnijska pisarna uradne ure v ponedeljek, torek in petek od 9.00 do 11.00 ure. V nujnih primerih pa ob vsakem času. Vedno pa lahko pokličete na številko: 051 339 149. Hvala za razumevanje.

Napovednik


 četrtek, 30.04.2020 - torek, 30.06.2020

Navodila slovenskih škofov za vzpostavitev javnega bogoslužja v slovenskih cerkvah v času epidemije COVID-19

Navodila slovenskih škofov za vzpostavitev javnega bogoslužja v slovenskih cerkvah v času epidemije COVID-19 več ...

Celotni seznam napovedi