Ljutomer

MISEL DNEVA

"Če bi se kdaj poglobil v to, kakšna vrednota je Bog, kakšna brezmejna ljubezen in dobrohotnost, ti srce ne bi dalo, da bi se odvrnil od njega." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Pod katerim geslom obhajamo 100-letnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom?
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  

17. nedelja med letom - dodatna oznanila

torek, 23.07.2019


Leto V, Julij 2019, št. 15

Krištofova nedelja in akcija MIVA 2019

Akcija MIVA se izvaja že od leta 1927, v Sloveniji pa poteka neprekinjeno zadnjih 32 let. Potrebe po vozilih v misijonskih deželah so stalnica in obenem nuja, saj si dandanes brez njih uspešnega opravljanja svojega poslanstva misijonarji sploh ne morejo zamisliti. Akcija MIVA se tako kaže kot izjemno uspešen projekt, saj je krepko pripomogel, da se je po svetu naredilo veliko dobrega. Zato želimo akcijo še naprej krepiti. 

Misijonska vozniška akcija MIVA Slovenija deluje v okviru Misijonskega središča Slovenije in je članica svetovne akcije MIVA. Večji del zbranih sredstev namenijo za potrebe slovenskih misijonarjev, vsako leto pa poskrbijo tudi za vozilo za potrebe neslovenskega misijonarja. Neizmerna hvaležnost naših misijonarjev, ki z vozili, katerih nakup omogočijo dobrotniki s svojo darežljivostjo, zmorejo bolje in laže vršiti svoje poslanstvo v oddaljenih krajih, v nemogočih razmerah, v pomoči bolnikom, šolarjem, učiteljem, lačnim.

Misijonsko središče Slovenije

MIVA v številkah

Akcija MIVA deluje v sklopu Misijonskega središča. V Sloveniji obstaja že od leta 1987 in je članica mednarodne organizacija MIVA. Že 30 let pomaga našim misijonarjem pri nakupu prepotrebnih vozil. Večji del zbranih sredstev gre za potrebe naših, slovenskih misijonarjev. Na predlog mednarodne MIVE, pa vsako leto darujemo tudi kakšno vozilo za potrebe njihovih sobratov, oz. misijonarjev iz drugih držav. 

Vsi smo danes še kako vezani na prometna sredstva. Vozniki in drugi na Krištofovo nedeljo namenijo svoj dar za srečno prevožene kilometre. Kako mogočen je ta dar in kako rešilen za naše misijonarje in ljudi v tretjem svetu, zgovorno pričajo vozila, sad te akcije MIVA.

Da lahko misijonarji opravljajo svoje človekoljubno poslanstvo, potrebujejo prevozna sredstva. Njihovo delo je večinoma v krajih, ki so zelo oddaljeni od središč. Dobro vozilo jim omogoča, da lahko prevažajo v te kraje hrano, gradbeni material, učitelje, katehiste in otroke, predvsem pa bolnike, ter tako rešujejo življenja. 

V zadnjih desetih letih smo podprli skupno 204 projekte, kar pomeni, da smo v povprečju odobrili 18 projektov na leto. Na podlagi odobrenih projektov lahko vidimo, da finančna pomoč ne upada, ampak je v tem desetletnem obdobju konstantno naraščala. Največ projektov smo izvedli leta 2015, ko smo jih odobrili kar 31 v 16 različnih državah. Misijonarji pa so največkrat prosili za avtomobile, v desetih letih smo tako v misijone poslali kar 127 avtomobilov.

ŽIVLJENJE Z ŽUPNIJO V PRIHODNJIH DNEH

v Iskrena hvala vernikom iz Podgradja, da so skrbeli za čistočo in krašenje cerkve v minulih štirinajstih dnevih. Za čistočo cerkve in krašenje skrbijo naslednjih štirinajst dni verniki iz Presike.  

v Drage starše vabim, da vzamete prijavnice in prijavite svoje otroke na letošnji oratorij, ki bo potekal od 12. do 18. avgusta pod geslom: »Imaš moč«. Glavni lik oratorija je Peter Klepec. Lepo vabljeni vsi otroci.

v Pri izhodu iz cerkve si lahko vzamete nove Poti k Bogu.

v V petek, 26. julija bo na god sv. Ane maša na Starem trgu ob 18.00 uri. Lepo vabljeni k tej sveti maši.

v V nedeljo, 28. julija je žegnanje pri Sveti Ani. Sveta maša bo ob 11.00 uri. Lepo vabljeni. Pri tej maši bomo blagoslovi tudi avtomobile.

v Lepo vabljeni na romanje na Mladifest v Medžugorje, ki bo potekalo od 1. do 6. avgusta. Imamo še nekaj mest prostih. Prijavite se lahko pri gospe Cvetki Babič ali na župnišču. Ob prijavi je potrebno darovati akontacijo 50 eur.

v 25. avgusta bomo se poslovili od našega kaplana g. Borisa Kučko, ki odhaja na novo delovno mesto, saj odhaja v Beltince, kjer bo prevzel vodenje župnije in postal župnik. Kaplanu Borisu se iskreno zahvaljujem za vse kar je dobrega storil v naši župniji. Naj ga Gospod blagoslavlja pri njegovem nadaljnjem pastirskem delu, ki mu je zaupano.

 

Po novem ima župnijska pisarna uradne ure v ponedeljek, torek in petek od 9.00 do 11.00 ure. V nujnih primerih pa ob vsakem času. Vedno pa lahko pokličete na številko: 051 339 149. Hvala za razumevanje.