Ljutomer

MISEL DNEVA

"Kristus je usmiljen in te išče. Ne beži pred njim." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Pod katerim geslom obhajamo 100-letnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom?
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  

30. MLADIFEST V MEDŽUGORJU

torek, 06.08.2019


»HODI ZA MENOJ«,   je bil letošnji moto 30. festivala mladih v MEĐUGORJU, ki je potekal od 1. do 6. avgusta 2019. Dogodka se vsako leto udeleži več deset tisoč mladih iz vsega sveta, tudi Slovenije. Letos pa so bili na romanju tudi številni škofje in kardinali.

Tako je 1. avgusta ob začetku dogajanja sveto mašo daroval papežev vikar za rimsko škofijo, kardinal Angelo De Donatis, večerno sveto mašo ob sklepu dogajanja pa je daroval predsednik Papeškega sveta za novo evangelizacijo, nadškof Rino Fisichella.

Nadškof Fisichella je imel tudi katehezo za mlade. Med tistimi, ki so jim zbrani še lahko prisluhnili, so bili še prefekt Kongregacije za redovnike, nuncij v Bosni in Hercegovini, kardinal Vinko Puljič in številni škofje. Gre za nabor pričevalcev, ki ga v preteklosti ne bilo mogoče videti.

Vsi, ki so bili na tem romanju so povedali, da se to romanje ne da opisati z besedami, ampak moraš to občutiti v srcu in biti tam prisoten, kajti biti tam je bilo nekaj izjemno posebnega, milostnega. V Međugorju se res nebo dotika zemlje, tam se pozna moč molitve. To čudovito romanje oziroma počitnice za mlade je trajalo 6 dni, vsak dan je bil program, bila so različna pričevanja, bilo je veliko pesmi, joka ,veselja, molitve, sv.spovedi, evharistije, češčenje najsvetejšega,češčenje križa in še in še.. Tam zares lahko predaš  vse  svoje življenje Mariji in JEZUSU, najdeš notranji mir, polno ljubezni, odpuščanja in milosti.

Tudi  CRNICO IN KRIŽEVACA ne smemo pozabiti, Crnica je kraj ,kjer se je Marija prvič prikazala leta 1981. Križevac- je romarska gora, na kateri je postavljen  križ -leta 1933. V križ so vklesali besede: JEZUSU KRISTUSU ODREŠENIKU ČLOVEŠKEGA RODU,V ZNAK SVOJE VERE,LJUBEZNI IN UPANJA SO ZGRADILI BERNARDIN SMOLJAN ŽUPNIK IN ŽUPNIJA MEĐUGORJE,VSAKEGA ZLA REŠI NAS VSE JEZUS.

Na romanju so se stkala nova prijateljstva, romarji so spoznali čudovite ljudi, naši mladi so se povezali predvsem z ljudmi iz naših - Štajerskih koncev, s katerimi so tudi skupaj romali. Na avtobusu je bilo zraven mladih tudi veliko otrok in starejših. Duhovni vodja jim je bil g. župnik Jože Povh iz Kamnice pri MARIBORU. Zelo odprt duhovnik in res čutiš, da ga je Bog poklical.

V Međugorju je bilo letos največ ljudi iz celega sveta, kar iz 72 držav. Bilo je 714 duhovnikov, veliko škofov in okoli 70.000 romarjev.


Foto: Tanja Pihlar

Zapis po pričevanju Tanje Pihlar

 


Draga Marija!


Še danes v našem domu, v srcu mojih otrok (Tvojih otrok) odmeva utrip mladifesta. Sliši se pesem, pričevanja, veselje, predvajanja čudovitih pesmi... Hvala Ti, Marija, da sem lahko teh šest dni zaupala svoje otroke v Tvoje varstvo. Hvala, da si jim bila druga Mama. Hvala za vse milosti in blagoslove s katerimi Si obdarila moje otroke. Hvala, da si pokazala tudi njihove slabosti in da bodo sedaj moji otroci rasli v večjem zaupanju do Tebe. Hvala Ti, Marija, za vse brate in sestre, ki si jim dala na pot in jih povezala s prijateljsko vezjo. Hvala Ti, Marija, za te čudovite besede našega 15 letnika: mama, veš, to pa je bilo moje najlepše romanje do sedaj! In 19 letnice: mama, pa to bi ti morala doživeti, čudovite Sv.Maše, pa čeprav so bile videti dolge, so zelo hitro minile, saj, sta Jezus in Marija bila čisto blizu mene... Hvala, da so otroci občutili Tvojo bližino. Marija, hvala Ti, da si moja opora in da sta skupaj z Jezusom moja desna roka pri vzgoji otrok. Hvala, da se na Vaju vedno lahko zanesem in jih izročam v Vajino varstvo. Tvoji so,Tvoji naj vedno ostanejo, primi nas za roko in nas varno vodi po poti zemeljskega življenja in na poti do večnosti. Hvala Ti za vse! Marija, radi Te imamo!

Cvetka Babič

Napovednik


 petek, 20.11.2020 - nedelja, 20.12.2020

PREJEM SVETEGA OBHAJILA

več ...


 sreda, 25.11.2020 - ponedeljek, 30.11.2020

ADVENTNI VENČKI

več ...

Celotni seznam napovedi