Ljutomer

MISEL DNEVA

"Da bi z Jezusovo pomočjo dosegli večno življenje. Najvažnejše je, da pridete v nebesa. Bog vas je ustvaril za večno radost in Jezus vas je odrešil za večno veselje." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Pod katerim geslom obhajamo 100-letnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom?
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  

PRENOVA V DUHU - ODPUŠČANJE JE OZDRAVLJENJE

sreda, 19.02.2020


Molitvena skupina PRENOVA V DUHU, ki deluje v naši župniji, je predvsem Božji dar. Pomaga vernemu človeku živeti pristno svoje krščansko življenje. So krščansko občestvo v katoliški Cerkvi, ki je na poseben način veselo in hvaležno, da je Sveti Duh prisoten v Cerkvi in deluje s svojimi darovi. Prenova v duhu obnavlja v našem času svoja čudovita dela kot nove Binkošti. Je nova smer v Cerkvi, ki se sklicuje na življenje prvih kristjanov. Sadovi te molitvene skupine so predvsem ljubezen do Božje besede, otroško zaupanje, večja ljubezen do Cerkve in zakramentov, močna želja po svetosti ter vzpodbuda po nenehnem spreobračanju k Jezusu. Vsak teden se člani molitvene skupine zbirajo v prostorih župnišča Ljutomer in slavijo Gospoda.

Od 7. februarja do 13. marca 2020, v Ljutomeru molitvena skupina pripravlja za poglobitev osebne vere duhovna srečanja oziroma seminarje, z naslovom "ODPUŠČANJE JE OZDRAVLJENJE".

V življenju to zavest žal velikokrat izgubljamo, namesto, da bi dali Jezusa svojim ljudem, ne z besedami, ampak z zgledom, s svojo ljubeznijo do njega; z izžarevanjem njegove svetosti in s širjenjem vonjave njegove ljubezni.

Nikar ne recimo, da teh seminarjev ne potrebujemo. Ne recimo, da naj na ta seminar pridejo drugi. Ne recimo, da nimamo časa za svojo versko poglobitev. Ne recimo, da tega ne potrebujemo, ker imamo že vsega preveč. Prepoceni so ti izgovori. ODLOČIMO SE IN PRIDIMO. Drug drugega spodbujajmo za bolj pristno krščanstvo, saj to bolj potrebujemo kot gospodarski napredek. Več vlagajmo v svojo osebnost pa bomo tudi v gospodarstvu in drugih dejavnostih bolj uspešni, ker bomo bolj pošteni in drug drugemu le dobro želeli.

Srečanja bodo vodili gostujoči duhovniki. Na srečanjih se s predavanji, poglobljeno molitvijo, pesmijo in glasbo, posamezniki pripravijo na izročitev svojega življenja Jezusu Kristusu. Molitvena srečanja v sklopu postnega časa, bodo potekala šest petkov po večerni sveti maši v župnijski cerkvi v Ljutomeru.


Uvodno srečanje je tako potekalo 7. februarja 2020, po večerni sveti maši, katerega predavatelj je bil domači župnik g. Goran Merica.

Tema prvega srečanja je bila "ODPUŠČANJE JE OZDRAVLJENJE".

Po izpostavljenim Najsvetejšim in s čudovitim slavljenjem, ko so se odpirala naša srca Njemu, ki čaka in želi da vstopi v naša srca, ter prinese mir, odpuščanje in ljubezen, nas je g. Goran nagovoril s primeri iz življenja. Večkrat v našem življenju smo v dvomih. Bi verovali? Dober zgled nam je apostol Tomaž, ki je prav tako dvomil. Želimo se na lastne oči prepričati in videti čudež. Bomo takrat verovali? In kakšna je naša vera? Zakaj hodimo k maši? Kakšni kristjani smo v resnici? Takrat, ko pridemo ven iz cerkve, se izogibamo kogar? Naredimo velik krog, samo, da se s tisto osebo ne srečamo!? Imamo žebelj, vendar nam žebelj nič ne koristi, če nimamo kladiva. Nimamo orodja. Če nimamo orodja, ne moremo delati. Tako smo tudi mi vsi v našem življenju orodje v Njegovih rokah. Ustvarjeni smo za ljubezen in to ljubezen moramo prinašati vsem ljudem. Ljudje nas bodo spoznavali po naših dejanjih. Samo dejavna ljubezen bo rodila bogate sadove med vsemi brati in sestrami v Kristusu!

Slavljenje je vodila Simona Hari, voditeljica Prvega katoliškega zavoda v Sloveniji za pare z izkušnjo neplodnosti, v sodelovanju z našimi pevkami.

 

Foto: Filip Babič

Zapis: Cvetka Babič