Ljutomer

MISEL DNEVA

"Krščansko gledanje na smrt: Smrt je konec zemeljskega življenja. Telo se razkroji v svoje sestavine. Kakor da stojimo pred skrivnostnimi vrati. Kaj je za njimi, le slutimo, vemo pa: za temi vrati nas čaka Oče." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  

PRENOVA V DUHU - POKORA

sreda, 19.02.2020


Drugo srečanje je potekalo 14. februarja 2020, po večerni sveti maši, katerega predavatelj je bil g. Ivan Kranjec, dekan dekanije Murska Sobota.

V velikem številu so se verniki zbrali po končani večerni sveti maši, kjer so najprej s pesmijo in molitvijo častili Najsvetejše, nato pa prisluhnili nagovoru voditelja, ki nam je na svojstven in zelo nazoren način približal vero v živega Boga.

 

Tema drugega srečanja je bila "POKORA".

Bog je ljubezen. Pokoro delamo zato, ker Boga ljubimo. S pokoro pokažemo, da nam ni vseeno kakšne posledice so zapustili naši grehi. Bog nas ni pozabil, nas ni izbrisal iz svojega srca, ampak nas vedno išče, nikoli ne obupa. S svojimi dejanji ljudje puščamo za sabo dobro ali slabo. Voditi ljudi k Jezusu, to je smisel našega življenja. Zakaj gremo k spovedi? To je zakrament spreobrnenja. Moramo se obrniti v pravo smer. Zakaj pokora? Pokora pomeni, da bom skušal popraviti škodo, ki je z grehom nastala. Priznati grehe, se pokesati in se obrniti nazaj k Jezusu. Ni Bog tisti, ki bi nas držal v grehu, v stiski, ampak nam vedno odpušča, rešuje. Pri spovedi zamenjamo staro oblačilo za novo oblačilo. Spreobrniti se in verovati evangeliju - postni čas. Kako pa bom jaz poravnal duhovno, materialno škodo? Če nekomu jemljem dobro ime, če širim govorice, koga trpinčim, zavajam koga v greh. V teh primerih je nemogoče poravnati vsega. Vsak dan se je potrebno truditi, da ne bomo sodili, obsojali, ampak drug drugemu pomagati.. Pokora mora biti tudi duhovna dieta, mora nas ozdravitii. Postati moramo Kristusovi pričevalci. Trudimo se, da bi sprejeli pokoro, ne kot kazen, ampak, da bi storili korak bliže Njemu, ki je večna ljubezen.

Slavljenje je vodil Leon Kuzma iz Beltinec.

 

Foto: Filip Babič

Zapis: Cvetka Babič

Napovednik


 četrtek, 10.12.2020 - petek, 30.04.2021

Navodila za obhajanje svetih maš v mariborski metropoliji.

Navodila za obhajanje svetih maš v  mariborski metropoliji. več ...

Celotni seznam napovedi