Ljutomer

MISEL DNEVA

"Da bi z Jezusovo pomočjo dosegli večno življenje. Najvažnejše je, da pridete v nebesa. Bog vas je ustvaril za večno radost in Jezus vas je odrešil za večno veselje." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Pod katerim geslom obhajamo 100-letnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom?
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  

PRENOVA V DUHU - BOG-TISTI, KI JE RESNICA IN LJUBEZEN

sreda, 19.02.2020


Tretje srečanje je potekalo 21. februarja 2020, po večerni sveti maši, katerega predavatelj je bil zopet naš župnik Goran Merica, saj se g. Dušan Todorovič, srečanja zaradi bolezni ni mogel udeležiti.

Tako kakor vsak petek, se je večerne svete maše in srečanja po njej udeležilo veliko vernikov, ki so z vsem srcem in dušo molili in prosili Boga ter se mu s pesmijo zahvaljevali za vse, kar je storil za nas.

Tema tega srečanja je bila "BOG - TISTI, KI JE RESNICA IN LJUBEZEN".

Božja ljubezen, kaj je to? Ni nekaj nedoločenega, neko splošno čustvo. Ljubimo osebe in Božja oseba, ki jo ljubimo, je Jezus - Očetov dar med nami. Je ljubezen, ki da vrednost in lepoto vsemu ostalemu. Ljubiti Jezusa pomeni, ponuditi Mu svoje srce, da bo On še naprej lahko prebival med ljudmi, pomeni ponuditi Mu svoje dlani, da lahko poboža majhne in uboge, ponuditi Mu svoje noge, da gre lahko naproti svojim bratom in sestram, svoje roke, za podporo tistega, ki je slaboten, ter za delo v Gospodovem vinogradu, svoj razum za razmišljanje ter načrtovanje v luči evangelija in predvsem ponuditi Mu svoje srce za ljubezen in odločitve, kakor je po Božji volji.

Vse to se zgodi po delovanju Svetega Duha. S tem postanemo Božje orodje, da lahko Jezus po nas deluje na svetu. Ljubezen ni sterilno čustvo ali kaj nestalnega, ampak je priznati Boga kot edinega Gospoda življenja in obenem sprejeti drugega kot pravega brata in sestro, preseči spore, rivalstvo, nerazumevanje in sebičnost. Ljubezen daje smisel negativnim izkušnjam, saj nam omogoča iti preko, da NE ostanemo sužnji zla, omogoča nam iti čez, ter nam vedno odpira upanje. Božja ljubezen nas v Jezusu vedno odpira za upanje, za obzorje upanja, za končno obzorje našega romanja. V tem tudi napori in padci najdejo svoj smisel. Trajna je le sreča ljubezni. Pot ljubezni pa je preprosta: Ljubi Boga in Ljubi bližnjega, svojega brata, tistega, ki je ob tebi, tistega, ki potrebuje ljubezen, ki potrebuje toliko drugih reči.

Toda kako naj vem, da ljubim Boga? Preprosto, če ljubiš bližnjega, če ne sovražiš, če ne nosiš sovraštva v svojem srcu, ljubiš Boga. To je najboljši dokaz, da je ljubezen v tebi. Sveti Frančišek Asiški nas takole vabi k ljubezni do Kristusa: Vsi naj z vsem srcem, z vso dušo, z vsem mišljenjem, z vso močjo in vztrajnostjo, z vsem razumom in z vsemi silami, z vsem naporom, z vsem čustvom, z vsemi željami, z vsem hrepenenjem in hotenjem ljubimo Gospoda Boga, ki je nam vsem dal in nam daje vso telo in vso dušo in vse življenje, ki nas je ustvaril in odrešil in nas bo samo po svojem usmiljenju zveličal! Jezus, učlovečena Ljubezen, je umrl na križu za naše grehe, toda Bog Oče ga je obudil in ga naredil za Gospoda življenja in smrti. V Jezusu je Ljubezen premagala sovraštvo, usmiljenje je premagalo greh, dobro je premagalo zlo, resnica je premagala laž in življenje je premagalo smrt. Naj nas skozi življenje nosi veselo oznanilo, da je Kristus, naše veselje, upanje in Ljubezen!

Slavljenje je vodila molitvena skupina Sionske hčere iz naše župnije, ki se enkrat tedensko srečujejo, slavijo, častijo in molijo ter se družijo med seboj in z Njim. Zraven njih pa je vodil slavljenje še Matej Zavec z družino, ki prihajajo iz Beltinec.

 

Foto in zapis: Cvetka Babič