Ljutomer

MISEL DNEVA

"V luči vere tudi prijateljstvo, ljubezen, medsebojni odnosi postanejo lepši, plemenitejši, postanejo velike vrednote. Skratka na vse življenje posija z vero posebna luč." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  

16. in 17. NEDELJA MED LETOM - DODATNA OZNANILA

ponedeljek, 20.07.2020


Leto VI, Julij 2020, št. 9

KRIŠTOFOVA NEDELJA – akcija MIVA – 26. julij 2020

»Z veseljem darujem – življenja rešujem«

Tudi v letošnjem »korona-letu« bomo ob obhajanju Krištofove nedelje in blagoslovu vozil, zbirali darove za vozila misijonarjev. Po župnijah bodo duhovniki – seveda v okviru realnih možnosti – blagoslavljali naša vozila (avtomobile, kombije, motorje, kolesa …) in delili Krištofove kartončke in nalepke, verniki pa bomo ob tej priložnosti darovali za misijonska vozila.
Letošnja akcija »MIVA Slovenija« poteka že 33. zapovrstjo in je, če se lahko tako izrazimo, vstopila v zrela »Kristusova leta«. A z dopolnjenimi 33. leti nič ne izgleda, da bi se njeno poslanstvo bližalo koncu, saj so potrebe naših misijonarjev po prevoznih sredstvih še vedno zelo velike. Velikokrat pa se njihovo oznanjanje evangelija odraža v čisto konkretni pomoči ljudem, ki še vedno živijo v izjemnem pomanjkanju najosnovnejših življenjskih dobrin. Vozila, kupljena preko darov akcije MIVA, so jim zato pri delu za uboge v neizmerno pomoč. Služijo nakupu in transportu hrane, šolskih potrebščin, gradbenega materiala, prevozu ljudi k obhajanju bogoslužja do oddaljenih cerkva, velikokrat pa tudi nujnih bolnikov, nosečnic in ostarelih v bolnišnico. Brez prevoznih sredstev bi bilo njihovo delo zelo okrnjeno in številni ljudje v odročnih krajih tretjega sveta bi bili prikrajšani tako za pomoč, kot tudi za veselo oznanilo, katero je Jezus zapovedal oznanjati vsem ljudem po svetu. Slogan »Z veseljem darujem – življenja rešujem!« ima zato v letošnjem »korona-letu«, ko so se življenjske razmere v deželah tretjega sveta zaradi pandemije krepko poslabšale, še posebno težo.

Dragi dobrotniki: tudi mi se lahko z darovi za nove avtomobile dejavno vključimo v delo naših misijonarjev in smo na nek način tudi sami »kristonosci«, podobno kot je to bil sv. Krištof. Koronavirus naših misijonarjev namreč zagotovo ne bo ustavil. V imenu naših misijonarjev vam zato izrekamo NAJLEPŠA HVALA. Bog naj obilno povrne vaši dobroti!

BLAGOSLOV VOZIL IN PROŠNJA ZA SREČNO VOŽNJO

Prihodnja nedelja je zaznamovana s sv. Krištofom, ki je zavetnik vseh voznikov. Za vse nas je to priložnost, da se povzpnemo na njegove rame, da nas kot priprošnjik pred vsem hudim ponese preko divjih valov življenja, da nas obvaruje vsega hudega na cestah in življenjskih ovinkih in križiščih, da nam pomaga pri uspešnosti naših voženj in pri varni vrnitvi domov.

ŽIVLJENJE Z ŽUPNIJO V PRIHODNJIH DNEH

· Hvala vernikom iz Spodnjega Krapja, da so očistili in okrasili cerkev. Prihodnjih štirinajst dni skrbijo za čiščenje in krašenje cerkve verniki iz Sp. Kamenščaka.

· Pri darovanju okrog oltarja ste verniki namenili za potrebe župnije 735 eur. Hvala vam za vaše darove.

· Pri izhodu iz cerkve si lahko vzamete nove Poti k Bogu.

· Prihodnja nedelja je Krištofova nedelja. Pri vseh svetim mašah bo blagoslov avtomobilov. Vaši darovi bodo namenjeni za potrebe misijonarjev. Pri izhodu iz cerkve si vzemite molitev in podobico sv. Krištofa.

· V nedeljo, 26. julija bo ob 12.00 uri slovesnost srebrne svete maše – 25 let duhovništva našega rojaka dr. Franca Zorca. Sveto mašo bo obhajal pri Sveti Ani na Podgradju. Lepo vabljeni k tej sveti maši. Skupaj se poveselimo tega jubileja.