Ljutomer

MISEL DNEVA

"Molitev je razgovor z Bogom. Če s kom govoriš, moraš vedeti, kaj hočeš povedati." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Pod katerim geslom obhajamo 100-letnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom?
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  

32. in 33. NEDELJA MED LETOM - DODATNA OZNANILA

četrtek, 12.11.2020


Leto VI, November 2020, št. 17

ZAHVALNA NEDELJA, ki jo danes praznujemo, ima namen, da se bolj zavestno spomnimo, kako zelo smo odvisni od darov, ki nam jih vsak dan, vsak trenutek Bog v svoji neskončni dobroti daje: naravnih in nadnaravnih darov. Ves svet, na katerem živimo, je Božji dar. V začetku Svetega pisma so zapisane besede:«Glejta, dajem vama vse zelenje s semenom, ki raste po vsej zemlji in vse sadno drevje, katerega sadje nosi seme. Naj vama bo v hrano« (1 Mz 1, 29)..Bog je svet ustvaril za nas ljudi, vendar je dal prvima človekoma že kot eno prvih zapovedi, naj svetu »gospodujeta«. Danes ekonomisti radi uporabljajo izraz, da je potrebno gospodariti« kot dober gospodar«. Na žalost pa je današnja slika »gospodarjenja« svetu drugačna, žalostna. Neprestano brezvestno izčrpavanje zakladov, ki jih v sebi nosi zemlja, pelje samo v pogubo planeta. Taljenje ledu na zemeljskih tečajih, velika onesnaženost zraka, rastlin, zemlje, že ima svoje hude posledice, ki se bodo še stopnjevale, če se bo to še naprej nadaljevalo. Na žalost se nadaljuje in to v vedno večjih razsežnostih. Danes, ko obhajamo zahvalno nedeljo, se moramo spomniti, da smo vsi ljudje, zlasti pa državniki dolžni skrbeti za zdravje  zemlje in njenih sadov.   

Človek ni samo bitje iz mesa in kosti, nima samo materialnih potreb za svoje preživetje. Človek je tudi duhovno bitje, ustvarjen po Božji podobi: »Naredimo človeka po svoji podobi, kot svojo podobnost! … Bog je ustvaril človeka po svoji podobi, po Božji podobi ga je ustvaril, moškega in žensko je ustvaril« (1Mz, 1, 26,27). Prvi človek je zamazal to svojo Božjo podobo z grehom, zato je prišla smrt in trpljenje nad vsakega človeka. Toda Bog se nas je usmilil in poslal svojega Sina Jezusa Kristusa, ki nas je odrešil s svojim trpljenjem in s svojo smrtjo na križu. Po njegovem vstajenju je postala sveta Cerkev  »vesoljni zakrament odrešenja«, po njej Jezus Kristus do konca sveta odrešuje človeka:  »Bog hoče, da bi se vsi ljudje rešili in prišli do spoznanja resnice« (1Tim 2, 4). Za vse delo Kristusovega odrešenja, ki se nam daruje v zakramentih in Božji besedi, se danes Bogu zahvalimo in ga prosimo, da bi v veri bili vedno bolj trdni in goreči.

Danes pa naj bo naša hvaležnost namenjena tudi vsem bratom in sestram, s katerimi potujemo skozi naš čas. Vsak človek je Božji dar drugemu. Nešteto darov v obliki vzpodbujanja , poučevanja, zgleda,  materialne podpore, je bil v svojem življenju vsak od nas deležen. Hvala za dobre ljudi, ki delijo z nami naše življenjske radosti in trpljenje. 

Tudi v župniji je veliko takih in drugačnih dobrotnikov, ki s svojo zavestno pripadnostjo župnijski skupnosti, pomagate na mnogoterih področjih župnijskega življenja, da naša župnija živi in deluje. Hvala vam, dragi bratje in sestre za vse delo in vso pomoč, ki jo nudite svoji župniji. Bog naj vsem stokratno povrne.

Tudi sam, kot vaš župnik se vam zahvaljujem za vso pozornost, ki mi jo izkazujete, za vse molitve in za vse darove, ki mi jih darujete. Hvala vam, da skrbite s svojimi darovi in pozornostmi ter molitvami tudi za gospoda msgr. Izidorja Veleberija.  

ŽIVLJENJE Z ŽUPNIJO V PRIHODNJIH DNEH

· V času epidemije koronavirusa – Covid 19 skrbi za čiščenje in krašenje cerkve sestra Jožefa. Hvala vam.

· Svete maše z ljudstvom so do nadaljnjega odpovedane. Dovoljena je individualna duhovna oskrba vernikov v cerkvi. Zaradi izrednih razmer lahko verniki, prejmejo sveto obhajilo izven obreda svete maše. Za individualno duhovno oskrbo (obhajilo, spoved) se lahko prijavite osebno na telefonsko številko 051 339 149.

· Sveto obhajilo lahko prejmete vsako nedeljo od 8.00 do 9.00 ure. K sveto obhajilu naj pristopijo samo zdrave osebe. Člane ŽPS vabim, da po vaseh obvestijo vse vernike za možnost prejema svetega obhajila. Pri obhajilu lahko oddate svoj dar za cerkev.

· Za vse veroučence bo verouk potekal na daljavo, kar pomeni, da boste starši na vaš e-mail naslov prejemali tedenske kateheze. Katehistinje bodo poskrbele za vse potrebne informacije. V tem tednu bomo pričeli z veroukom na daljavo za vse veroučence.

· Kot vsako leto bodo tudi letos članice župnijske Karitas spletle adventne vence. Adventni venci vam bodo na volj že od 22. novembra naprej v prezbiteriju naše cerkve. Vaš priporočeni dar za adventne vence je 8 eur. S svojim darom pomagate župnijski Karitas pri delovanju. Hvala vam že v naprej za vaše darove.

· V času dokler ne smemo skupaj obhajati svete maše bo vsak petek izpostavljeno Najsvetejše v naši cerkvi. Najsvetejše bo izpostavljeno od 8.00 do 18.00 ure. Lepo vabljeni, da si vzamete čas in pridete molit pred Najsvetejše. Držimo se vseh pravil, ki so zapisano na vratih cerkve.

· Dragi verniki, vsako drugo nedeljo smo imeli darovanje okrog oltarja. Zaradi nastalih razmer bomo veseli, če boste kljub vsemu, svoj dar za potrebe župnije darovali na TRR pri NLB: 0234 3001 7121 512. Bog plačaj za vaše darove že v naprej!

Napovednik


 petek, 20.11.2020 - nedelja, 20.12.2020

PREJEM SVETEGA OBHAJILA

več ...


 sreda, 25.11.2020

KLIC DOBROTE 2020

Prisrčno vabljeni na 30. tradicionalni koncert Klic dobrote, ki ga vsako leto organiziramo zadnjo sredo v novembru, ko obeležujemo Teden karitas. Letos bo potekal nekoliko drugače, zato je vaša podpora več ...


 sreda, 25.11.2020 - ponedeljek, 30.11.2020

ADVENTNI VENČKI

več ...

Celotni seznam napovedi