Ljutomer

MISEL DNEVA

"Z novo mašo prihaja spet en delavec na Gospodova polja, da bo žel in spravljal žito v nebeške žitnice." B. sl. Danijel Halas

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  

KRISTUS KRALJ in 1. ADVENTNA - DODATNA OZNANILA

torek, 24.11.2020


Leto VI, November 2020, št. 18

POSLUŠAM TE. TE TUDI SLIŠIM?

Pred nami je TEDEN KARITAS od 23. Do 29.11.2020. Vedno je bil pester z dejavnostmi po župnijah, prireditvami, srečanji sodelavcev slovenske Karitas itd. Letos bo drugačen, saj je tudi naše trenutno življenje prilagojeno drugačnim razmeram. Ima pa ta teden pomenljiv moto: SLIŠIM TE. Vsak človek potrebuje dom, kjer mu je toplo in kjer je na varnem, potrebuje HRANO  in vse najnujnejše za življenje. Najbolj pa potrebuje človeško in duhovno BLIŽINO, potrebuje, da SLIŠI in da je SLIŠAN.

V naši ŽK se trudimo in tudi v teh dneh na različne načine pomagamo ljudem v stiski-plačilo zapadlih položnic, paketi hrane, ureditev računalnikov itd. Sodelavke Karitas pletemo adventne vence doma. Veseli bomo, če si jih vzeli v cerkvi pri glavnem oltarju in bodo duhovno bogatili adventni čas. Priporočeni dar je  8 evrov.  Z vašim darom bomo pred božično novoletnimi prazniki razveselili posameznike in družine v stiski. Pridružili smo se tudi ideji slovenske Karitas »PISMO ZA LEPŠI DAN« in pišemo pisma za starejše ljudi po slovenskih domovih za starejše. Morda se tudi vi odločite in s pismom ali telefonskim klicem polepšate dan prijatelju, znancu…, ki živi sam ali pa mu morda  nastavite kakšno drobno pozornost za lepši dan. Priložnosti,  da naredimo nekaj dobrega, je vedno dovolj.

Prav bližina sočloveka in prijazna beseda manjka mnogim v teh dneh in se zato pojavljajo različne stiske.   Jezus nas v svojih prilikah vedno znova vabi in spodbuja delati dobro, saj je naša vera brez del mrtva. Tudi papež Frančišek nas poziva, da ponudimo svojo roko ubogim. Prepričani smo, da takšna dejanja ne obogatijo samo tistega, ki mu pomagate, ampak tudi vas.

Zato iskreni Bog plačaj vsem, ki podpirate naše delovanje in ki znate in zmorete prisluhniti sočloveku, posebej tistemu v stiski.  Ostanimo povezani v dobrem in plemenitem. Le tako bomo  zmogli premagati težo časa, ki ga živimo in pogumno stopati novim izzivom naproti.

Marija Pušenjak, tajnica ŽK Ljutomer

ŽIVLJENJE Z ŽUPNIJO V PRIHODNJIH DNEH

· V času epidemije koronavirusa – Covid 19 skrbi za čiščenje in krašenje cerkve sestra Jožefa. Hvala vsem, ki ste prinesli rože za krašenje. Sestra Jožefa se priporoča še naprej za rože.  

· Svete maše z ljudstvom so do nadaljnjega odpovedane. Dovoljena je individualna duhovna oskrba vernikov v cerkvi. Zaradi izrednih razmer lahko verniki, prejmejo sveto obhajilo izven obreda svete maše. Za individualno duhovno oskrbo (obhajilo, spoved) se lahko prijavite osebno na telefonsko številko 051 339 149.

· Sveto obhajilo lahko prejmete vsako nedeljo od 8.00 do 9.00 ure. K sveto obhajilu naj pristopijo samo zdrave osebe. Člane ŽPS vabim, da po vaseh obvestijo vse vernike za možnost prejema svetega obhajila. Pri obhajilu lahko oddate svoj dar za cerkev.

· Adventni venci so vam na volj že od danes naprej v prezbiteriju naše cerkve. Vaš priporočeni dar za adventne vence je 8 eur. S svojim darom pomagate župnijski Karitas pri delovanju. Hvala vam že v naprej za vaše darove.

· Prihodnjo nedeljo, 29. novembra pričenjamo letošnji adventni čas. Vabim vas k poglobljeni molitvi v adventnem času, da se bomo čim bolj notranje pripravili na rojstvo Jezusa Kristusa. Poglobite družinsko molitev in pripravo na Božič.

· V času dokler ne smemo skupaj obhajati svete maše bo vsak petek izpostavljeno Najsvetejše v naši cerkvi. Najsvetejše bo izpostavljeno od 8.00 do 17.00 ure. Lepo vabljeni, da si vzamete čas in pridete molit pred Najsvetejše. Držimo se vseh pravil, ki so zapisano na vratih cerkve.

· Letos zaradi koronavirusa – Covid 19 odpade skupno obhajanje Miklavža v cerkvi za otroke.

Dragi verniki, vsako drugo nedeljo smo imeli darovanje okrog oltarja. Zaradi nastalih razmer bomo veseli, če boste kljub vsemu, svoj dar za potrebe župnije darovali na TRR pri NLB: 0234 3001 7121 512. Bog plačaj za vaše darove že v naprej!

Napovednik


 četrtek, 10.12.2020 - petek, 30.04.2021

Navodila za obhajanje svetih maš v mariborski metropoliji.

Navodila za obhajanje svetih maš v  mariborski metropoliji. več ...

Celotni seznam napovedi