Ljutomer

MISEL DNEVA

"Kako čudovito mora biti, ko človek prestopi prag tega zemeljskega življenja! Ko z duhovnimi očmi zagledaš: »To je naš Bog!« Zato smrt tudi dragega, ljubljenega človeka ni samo žalost, je tudi veliko pričakovanje, upanje, da je že na cilju – tam, kamor smo vsi namenjeni." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Kdo je avtor članka v Stopinjah 2017 z naslovom Človekova pot svetosti?
rezultati anket

POSTNA DUHOVNA OBNOVA

Trpljenje, bolezen, bolečina, razočaranja in smrt. Dogodki, pred katerimi vse življenje nezavedno bežimo. Kako pa se na vso to težo zla odziva Kristus? Povabljeni smo, da ga sprejmemo takšnega, kot se sam predstavi: zaradi zaupljivosti Očetu neskončno močan v srcu in popolnoma nenasilen do ljudi. On prekine začaran krog navidezne zunanje moči in bogastva, ki nas zapira v brezobzirno nečloveškost. Vabi nas v spreobrnjenje, zaupanje, veselje in notranjo moč sredi stisk in težav. Tudi v naši župniji Ljutomer, bo od četrtka, 19. marca, pa do nedelje 22. marca 2015, potekala štiridnevna postna duhovna obnova, katero bo vodil znani duhovnik Robi Friškovec. V sklopu postne duhovne obnove, bodo potekale številne sv. maše s posebnimi nagovori za vernike, ki so imeli vsak dan priložnost opraviti tudi sveto spoved in očistiti svoja srca.

Začeli bomo v četrtek s češčenjem ob 16. uri  in s pobožnostjo križevega pota. Po sveti maši bo predavanje g. Friškovca o zasvojenosti v slovenskem prostoru in na področju Prlekije.  Vsi, ki vas tematika zasvojenosti zanima in je zelo pereča tudi v Ljutomeru, ste vabljeni na predavanje, ki bo v Domu Janeza Pavla II. V petek smo povabljeni prav vsi na proslavo ob materinskem dnevu, ki bo v kulturnem domu ob 19. uri. Nedeljo pred prireditvijo boste po vseh mašah lahko dobili vstopnice. Pridite, da tudi tako ohranjamo svetost družine. V petek od 9. ure naprej, bomo obiskali vse oskrbovance doma starejših v Ljutomeru.  V soboto od 10. do 12. ure se bodo zbrali birmanci v Domu papeža Janeza Pavla II. Vsi starši in botri pa ste ta dan od 9. do 14. ure povabljeni v Veržej kjer bo škofijsko srečanje za starše in botre letošnjih birmancev. Ta dan po večerni sveti maši pa se zberemo v Domu še starši prvoobhajancev in ostalih veroučencev in prisluhnemo postnemu nagovoru. Povabljeni tudi k sveti maši. Vse te dneve bo priložnost za sveto spoved. Potrudimo se in opravimo sveto spoved, da bo praznovanje velike noči toliko lepše.

Napovednik


 ponedeljek, 22.01.2018 - sobota, 10.03.2018

SEMINAR PRENOVE V DUHU 2018

SEMINAR PRENOVE V DUHU 2018 več ...


 ponedeljek, 19.02.2018 - torek, 13.03.2018

Predzakonski tečaj v Ljutomeru

Predzakonski tečaj v Ljutomeru več ...

Celotni seznam napovedi