Ljutomer

MISEL DNEVA

"V luči vere tudi prijateljstvo, ljubezen, medsebojni odnosi postanejo lepši, plemenitejši, postanejo velike vrednote. Skratka na vse življenje posija z vero posebna luč." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  

2. in 3. ADVENTNA - DODATNA OZNANILA

nedelja, 08.12.2019


Leto V, December 2019, št. 25

Pozdravljena med nami, Kraljica Miru

Prihodnje leto od 15. do 17. maja 2020 bo v Murski Soboti potekal prvi mladinski festival, v duhu Međugorskega sporočila. Med nas bo prišel župnik iz Međugorja Marinko Šakota in drugi gostje: don Damir Stojić, Gregor Čušin, Martin Golob, ter različni pričevalci.

Predstavniki Škofijskega odbora za mlade so, 13. oktobra 2019, v Medžugorju, pri sveti maši, v navzočnosti romarjev iz Slovenije, iz rok međugorskega župnika Marinka Šakote prejeli blagoslovljen Marijin kip, ki bo romal po župnijah naše škofije in vabil na prvi mladinski festival v Mursko Soboto.

Marijin kip Kraljice miru bo v naši župniji od 12. decembra do 15. decembra. Vabljeni k svetim mašam in k molitvi ob milostnem kipu Kraljice Miru iz Medžugorja. V četrtek bomo pri večerni sveti maši sprejeli kip Kraljice Miru med nas. Prosim vas, da se svete maše udeležite vsi.

Program molitve:

- V četrtek, ob 18. uri sprejem kipa Kraljice Miru pri sveti maši.

- V petek, ob 17. uri molijo pred kipom Kraljice Miru molitvena skupina Prenova v Duhu

- V soboto, ob 16. uri adventna spoved za vse župljane in molitev pri kipu Kraljice Miru. Na razpolago bodo drugi dekanijski duhovniki.

- V soboto po večerni sveti maši procesija s kipom Marije okrog cerkve. Seboj prinesite sveče. K tej maši in procesiji vabljeni vsi veroučenci, mladi, družine in vsi verniki.

- V nedeljo si dopoldan vzemite čas in se ustavite pri kipu Kraljice Miru in molite za blagoslov vaših družin in naše župnije.

Med obiskom bo na mizici tudi dnevnik, kjer lahko verniki zapisujete svoje molitve, prošnje, zahvale ali razmišljanja.

Obvestilo metropolitanskega cerkvenega sodišča:

Gospod Andrej Zrim, duhovnik murskosoboške škofije, je bil v skladu z navodili Kongregacije za nauk vere v izvensodnem upravnem kazenskem postopku spoznan za krivega zaradi spolnega nasilja nad mladoletnimi in odraslimi osebami. Naloženi so mu bili določeni ukrepi, med drugim opravičilo žrtvam in župnijskemu občestvu, prepoved vračanja v župnije službovanja brez škofovega izrecnega dovoljenja in prepoved javnega maševanja, dokler ne bo uspešno zaključena ustrezna terapija.

ŽIVLJENJE Z ŽUPNIJO V PRIHODNJIH DNEH

v Hvala molitveni skupini Prenova v Duhu, da v adventnem času skrbite za čistočo in urejenost naše cerkve.

v Hvala gospodu Viliju Kosalcu za pletenje adventnega venca za našo župnijsko cerkev.

v Hvala vsem in vsakemu posebej, ki ste na kakršenkoli način pomagali pri pripravi Škofijskega klica dobrote. Z vašimi dobrotami in vašim prostovoljnim delom ste ponovno pokazali kako veliko je vaše srce in dobrota. Hvala vam iz srca.

v V adventnem času ste lepo povabljeni, da darujete svoj dar za stolnino. Priporočen je dar 20 € po osebi. Hvala vam iz srca za vaše darove.

v Spoved bolnikov; bo v torek, 17. 12. od 9.00 ure dalje. Svojci lepo ste povabljeni, da svoje bolne in ostarele prijavite na župnišču ali pri članih ŽPS, najpozneje do ponedeljka, 16. decembra.

v Vabljeni ste k BOŽIČNI DEVETDNEVNICI. To je najlepša priprava na praznik Jezusovega rojstva. Začetek devet-dnevnice je v ponedeljek 16. decembra.

v Zahvaljujemo se vsem, ki ste sodelovali v pripravi na Miklavževanje.

v Srečanje vseh voditeljev kolednikov bo v četrtek 12. decembra po večerni sv. maši. Pridite vsi in se obvestite med sabo. Koledovanje pa bo potekalo na praznik sv. Štefana, kot je to že običajno. Hvala vam za vašo odprtost in delovanje v naši župniji.

v Lions klub Ljutomer, Leo klub Ljutomer in člani Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije, vas v sredo, 18.12.2019 ob 18.30 uri prijazno vabijo na dobrodelni glasbeni koncert z naslovom “Z glasbo za nasmeh”, ki se bo odvil v cerkvi sv. Janeza Krstnika v Ljutomeru. Vstopnice so na voljo v zakristiji po sveti maši in na dan koncerta. Vaš priporočen dar je 7 eur. Lepo vabljeni.

v V soboto, 21. decembra ob 18.00 uri bo adventno srečanje za mlade iz naše dekanije v župniji Gornja Radgona. Vse naše mlade vabim, da si vzamete čas in da skupaj gremo na to srečanje. Odhod bo iz župnišča ob 16.45 uri. Zaradi lažje organizacije prevoza potrdite svojo udeležbo do 20. decembra.