Ljutomer

MISEL DNEVA

"Veselje bo tako popolno, da bomo nesposobni za vsak občutek maščevalnosti ali privoščljivosti. Vsemu temu se polaga temelj tukaj in sedaj. Kakšno življenje, takšna smrt, kakšna smrt, taka večnost." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  

Združenja posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu

sobota, 28.03.2020


Odbor Združenja posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu

JMS

Vsem duhovnikom po župnijah, župnijskim animatorjem in vsem članom posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu v Sloveniji

 

POMEMBNO OBVESTILO ZA VSE SLOVENSKE VERNIKE

Morda že veste, da bo ljubljanski nadškof, gospod msgr. Stanislav Zore, v ponedeljek 30. marca 2020 zvečer ob 21.00 uri na RADIU OGNJIŠČE po končani molitvi RV, posvetil Jezusovemu in Marijinemu Srcu vse verne Slovence, posebej še bolne z virusom COVID - 19, zdravstveno osebje, državne voditelje in druge, ki pomagajo reševati to težko situacijo.

Tv Exodus nam omogoča tri dnevno molitveno pripravo s skupnim premišljevanjem in molitvijo rožnega venca. Hkrati bo TV Exodus v ponedeljek v ŽIVO prenašl obred posvetitve.

Predlagamo in prosimo vse vernike, da se do ponedeljka na to posvetitev pripravijo po družinah z molitvijo v obliki 3- dnevnice. Molitev lahko zajema rožni venec, litanije Jezusovega Srca, litanije Matere Božje in branje Svetega Pisma.

Kot že rečeno, v ponedeljek zvečer prisluhnite in se povežite v molitvi in posvetitvi JMS. Vsi, ki ste se že posvetili Jezusovemu in Marijinemu Srcu, vzemite kot obnovitev posvetitve, vsi ostali pa se v duhu in molitvi povežite. Za nas in naše družine gre, ukrepati moramo hitro, da nas virus ne prehiti, zato vzemite to pobudo, kot skrb in ljubezen Jezusa in Marije za nas.

Za tiste, ki še neveste, kje je postaja RADIO OGNJIŠČE, si poiščite in pomagajte najti tudi starejšim na internetu. Za območje škofije Murska Sobota, npr. je na frekvenci 91,8.

Združenje posvečenih JMS  Srečko Fras

 

Poziv očeta Jamesa Manjackala Evropi

James Manjackal: ”Otroci moji, skrajni čas je, da se zbudite iz spanja, nezainteresiranosti, mlačnosti, ravnodušnosti, sebičnosti in lenobnosti! Prepoznavajte znamenja časa! Zato: Evropejci, prebudite se in se dvignite v boj za vero v Gospoda Jezusa Kristusa, ki je temeljni kamen Evrope in njene kulture!”

»Evropejci, prebudite se! Posvetite svoje dežele Jezusu Kristusu!«

Tako je znan indijski katoliški duhovnik in karizmatik James Manjackal na svoji uradni spletni strani, ki je dostopna tudi z medžugorske spletne strani, goreče spodbudil narode vseh evropskih držav k skupni molitvi v obliki molitvene verige.

Oče James nas vse želi opozoriti, da ima satan uničujoč načrt pustošenja po evropskih državah, in nas z vsem srcem spodbuditi, da bi se vsi posvetili Jezusu Kristusu, da bi nas branil in bi tako ohranili življenje in vero.

Oče James posebej poudarja, da je skrajni čas, da se zbudimo, preden bo satan uresničil svoj uničujoči načrt. Oče James Manjackal ima močan dar preroštva in od Boga prejema jasne spodbude, ki so namenjene vsem ljudem.

Prišel je čas za vztrajno molitev in posvetitev Kristusu

»Posvetite svojo državo in svoj narod Jezusu Kristusu! Prišel je čas, da prebivalci vseh evropskih držav organizirajo skupno verižno molitev, t. i. jerihonsko molitev, ki vključuje molitev rožnega venca in podobne molitve. Pomembno je, da bi tudi državniki (predsedniki držav, vlad, parlamentarci) posvetili svoje države na podoben način, kakor so to nekateri že storili, saj je satanov načrt jasen: da uniči evropske države!

Še posebej naj sprejmejo ta močan klic vsi verniki, ki so člani karizmatičnega gibanja ali kateregakoli gibanja v katoliški Cerkvi ali so vključeni v marijansko pobožnost, in naj odgovorijo nanj. Molitev in post premikata gore!

Otroci moji, skrajni čas je, da se zbudite iz spanja, nezainteresiranosti, mlačnosti, ravnodušnosti, sebičnosti in lenobnosti! Če tega ne boste storili, bo satan zasužnjil vaše potomce in bo njihove duše potegnil v temo ter jih zapeljeval v vse vrste greha, na koncu pa bo uničil telo in dušo, ki se bo pogreznila v pekel! Prepoznavajte znamenja časa! Zato: Evropejci, prebudite se in se dvignite v boj za vero v Gospoda Jezusa Kristusa, ki je temeljni kamen Evrope in njene kulture!

Zgled vam dajejo naslednje države: Zambija, Peru in Poljska! Podvizajte se in začnite moliti, da ne bo prepozno!«

Vaš brat oče James Manjackal, ki vas ljubi in deluje v vaši sredi!«

Bilo je že veliko pozivov …

Jerihonska molitev ali jerihonsko bedenje pomeni neprekinjeno sedemdnevno molitev na določeni lokaciji pred Najsvetejšim. Lahko se moli rožni venec, poje in slavi Boga, bere in premišljuje Sveto pismo …

Marija je že v Fatimi med prvo svetovno vojno pozivala državne in cerkvene voditelje, naj posvetijo posamezne države in ves svet njenemu brezmadežnemu Srcu, ker bo sicer svet doživel še eno, hujšo vojno. Tega si takratni voditelji niso upali. Papež pij XII. je svet leta 1942 posvetil Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Škof Gregorij Rožman je Slovenijo posvetil Marijinemu brezmadežnemu Srcu leta 1943. Zdaj se spet vrste pozivi, kakršnega je poslal Evropi p. James Manjackal.

Nadškof bo v ponedeljek posvetil Slovenijo

Ljubljanski nadškof Stanislav Zore jih je tudi slišal. Odločil se je, da bo med molitvijo Slovenijo posvetil presvetemu Srcu Jezusovemu in brezmadežnemu Srcu Marijinemu. Molitev bo vodil v ponedeljek, 30. MARCA, ob 21. uri. Prenašal jo bo Radio Ognjišče. Vse Slovence vabi, da se na to dejanje pripravljamo z molitvijo rožnega venca in litanij Srca Jezusovega in Marijinih litanij.

Molitev za posvetitev naroda presvetemu Srcu Jezusovemu in brezmadežnemu Srcu Marijinemu:

Posvetitev lahko molimo kot posamezniki ali v skupini, zato jo navajamo v ednini in množini.

POSVETILNA MOLITEV 

Vsemogočni večni Bog, zahvaljujem/o se Ti in Te slavim/o! Ustvaril si me/nas po svoji podobi in me/nas daroval tej prečudoviti državi. Izročil si me/nas Svojemu Sinu, našemu Gospodu Jezusu Kristusu. On mi/nam je prinesel odrešenje v svojem trpljenju in smrti na križu. Gospod Jezus Kristus, Sin živega Boga, zahvaljujem/o se Ti, ker si mi/nam poslal svojega Svetega Duha, ki bedi nad menoj/nami, ki me/nas vodi in usmerja moje/naše življenje, da bi se uresničil Božji načrt! Bog, Sveti Duh, verujem/o, da se povezuješ z vsemi ljudmi na tem svetu!

Goreče Te prosim/o: prenovi obličje zemlje tako, da razsvetljuješ moje srce/naša srca s svojo modrostjo, da bi živel/i v skladu z Božjo voljo, v ljubezni do Boga in bližnjega! Gospod Jezus Kristus, naš Odrešenik in naš Odkupitelj, tukaj in sedaj te skupaj z našimi državniki, vlado in državljani Slovenije, sprejemam/o za Gospoda in Kralja naše dežele in države ter posvečujem/o sebe in svojo državo Tvojemu presvetemu Srcu in Marijinemu brezmadežnemu Srcu! Prosim/o Te, vladaj nad nami in nad našim narodom z močjo Svetega Duha, da bodo v našem narodu vladale pravičnost, modrost, edinost, sprava …! Skupno si bom/o prizadevali za zvestobo Božjim zapovedim, za spoštovanje naravnega in moralnega življenja v skladu z Božjo Besedo, ki je zapisana v Svetem pismu!

Potem zmolimo očenaš, zdravamarija, slava Očetu.

Napovednik


 sreda, 28.04.2021 - ponedeljek, 31.05.2021

ŠMARNICE 2021

Marijino življenje naj ne bo za nas samo zgled vere, upanja in ljubezni.  Odločimo se, da se bomo v njenem mesecu (mesecu šmarnic) vsak dan podali »na obisk« v njen dom, v Nazaret, kjer se več ...

Celotni seznam napovedi