Ljutomer

MISEL DNEVA

"V luči vere tudi prijateljstvo, ljubezen, medsebojni odnosi postanejo lepši, plemenitejši, postanejo velike vrednote. Skratka na vse življenje posija z vero posebna luč." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  

4. in 5. VELIKONOČNA NEDELJA - DODATNA OZNANILA

sreda, 28.04.2021


“Spet kliče nas venčani maj…”

“Spomni se, o premila Devica Marija, da še nikdar ni bilo slišati, da bi ti koga zapustila, ki je pod tvoje varstvo pribežal, tebe pomoči prosil in se tvoji priprošnji priporočal. S tem zaupanjem hitim k tebi, o Devic devica in mati; k tebi pridem in pred teboj vzdihujoč grešnik stojim; nikar ne zavrzi, o mati besede, mojih besed, temveč jih milostno poslušaj in usliši.”

Molitev, ki pove skoraj vse. Tako kot mati sinu ne odreče nič dobrega, tako tudi o naši nebeški materi ni bilo slišati, da bi koga zapustila. Nihče, ki se zateka pod njen plašč ne ostane praznih rok. Marijino ravnanje priča, da kadar je ljubezen do Boga zares popolna, se takoj prelije v velikodušno ljubezen do bližnjega. Koliko milosti so že prejeli ljudje, ki so iz jasnih znamenj dobro vedeli, da so jih prejeli po Mariji. Marijino vlogo sredi Božjega ljudstva lahko primerjamo vlogi svetlega oblaka, ki je ljudstvu v puščavi podnevi dajal osvežitev, ponoči pa luč na poti proti obljubljeni deželi, da je moglo potovati tudi ponoči. V tem smislu moremo Marijino vlogo orisati s podobo lune. Luna ne izžareva svoje svetlobe, ampak sončno, ki jo prejema in odseva na zemljo. Tudi Marija ne sije v svoji svetlobi ampak v Kristusovi. Luna sveti ponoči, ko je sonce zašlo in preden bo znova vzšlo, tako tudi Marija pogosto sveti tistim, ki hodijo skozi noč vere in preizkušenj, ali živijo v temi greha. Ko sonce zjutraj vzide, stopi luna v ozadje, in si ne domišlja, da more tekmovati z njim; tako je, kadar pride Kristus v duše in jih obišče s svojo navzočnostjo: Marija stopi vstran in pravi kakor Janez Krstnik: Moje veselje je dopolnjeno. On mora rasti jaz pa se manjšati.

Dragi verniki, z veselejm častimo Devico Marijo v njenem mesecu majniku. Molitev rožnega venca, ko skupaj z Marijo premišljujemo skrivnosti Jezusovega življenja, naj nam pomaga živeti po vzoru Žene, ki je blagoslovljena med ženami in miloti polna.

ŽIVLJENJE Z ŽUPNIJO V PRIHODNJIH DNEH

  • Hvala vernikom iz Pristav za krašenje in čiščenje cerkve minulih štirinajst dni. Prihodnjih štirinajst dni skrbijo za čiščenje in krašenje cerkve verniki iz Presike.
  • Žal tudi letos zaradi nastale situacije in epidemije odpadejo žegnjanja po vaseh in pri vaških kapelah. Verjamemo, da bomo to lepo tradicijo lahko nadaljevali že prihodnje leto. Hvala vam za razumevanje.

· Kot že dobro veste in tudi lepo upoštevate je potrebna prijava za svete maše v soboto zvečer in nedeljo. Pri svetih mašam v cerkvi lahko v klopi sedi en posameznik ali družina istega gospodinjstva. Hvala vam za razumevanje. Za udeležbo pri sveti maši se osebno prijavite na telefonsko številko 051 339 149.

  • Vsak petek je v naši cerkvi izpostavljeno Najsvetejše med 8.30 in 19.00 uro. Vabljeni k češčenju in molitvi ob upoštevanju navodil škofov v času epidemije.
  • V tednu od 24. aprila do 2. maja je dovoljeno ljudsko petje pri mašah. Lepo sodelujmo s svojim petje.
  • Letošnjih šmarnic ne bo po vaseh. Šmarnice bomo prebirali samo v cerkvi.

Molitev v času epidemije COVID-19

Usmiljeni Oče, tvoj Sin se je rodil, da bi nas odrešil. Prosimo te, podeli vsem, ki trpijo zaradi epidemije, zdravje, potrpežljivost in moč. V svoji dobroti tolaži bolnike in njihove svojce, nam pa odpri oči za vsako stisko in daj, da bomo trpečim pomagali z dejanji. Naj tudi v bolezni, trpljenju in preizkušnjah doživljamo tvojo bližino. Podpiraj zdravstvene delavce in vse, ki skrbijo za bolnike. Prosimo te, naj bodo cepiva in zdravila dostopna vsem, ki jih potrebujejo. Rajnim bratom in sestram, ki so izgubili boj z boleznijo, nakloni večno veselje, njihovim svojcem pa tolažbo vere in pogum. Prosimo te, naj epidemija preneha, da bomo mogli živeti v miru in blaginji.

Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Sv. Marija, zdravje bolnikov – prosi za nas.

Sv. Rok, zavetnik zoper kužne bolezni – prosi za nas.

Vsi Božji svetniki in svetnice – prosite za nas.