Ljutomer

MISEL DNEVA

"V luči vere tudi prijateljstvo, ljubezen, medsebojni odnosi postanejo lepši, plemenitejši, postanejo velike vrednote. Skratka na vse življenje posija z vero posebna luč." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  

6. in 7. VELIKONOČNA NEDELJA - DODATNA OZNANILA

ponedeljek, 10.05.2021


Praznik Gospodovega vnebohoda

V četrtek, 13. maja praznujemo v katoliški cerkvi praznik Gospodovega vnebohoda.

Gospodov vnebohod je poleg velike noči in binkošti eden izmed najpomembnejših krščanskih praznikov, ki so ga zanesljivo obhajali že ob koncu 4. stoletja.

Praznik obhajamo štirideset dni po veliki noči, saj se je Jezus po svetopisemskem izročilu po vstajenju štirideset dni prikazoval učencem in izbranim pričam, preden je odšel v nebo (prim. Mr 16,19–20; Lk 24,50–53 in Apd 1,9–11).

Praznik želi poudariti pomen Kristusove bližine z Bogom Očetom in Svetim Duhom. Jezus, ki je z dušo in telesom odšel v nebesa, ostaja med nami prisoten na več načinov. Kot je zapisano v Konstituciji o svetem bogoslužju drugega vatikanskega cerkvenega zbora (1962–1965), je Kristus navzoč tedaj, ko skupnost verujočih (Cerkev) moli ali poje, v Božji besedi, zapisani v Svetem pismu, v duhovnikovi osebi, ko deluje v Jezusovem imenu, v zakramentih ter na posebej očiten in izrazit način v zakramentu evharistije, ki predstavlja trajno Kristusovo navzočnost.

Pomen Kristusovega vstajenja in trajne navzočnosti med ljudmi je temelj, na katerem sloni nauk Cerkve in iz katerega izhaja tudi njeno verovanje. Cerkev po Kristusovem naročilu od zadnje večerje dalje (prim. Mt 26,26–30) ponavlja besede posvetitve kruha in vina v Kristusovo telo in kri.

ŽIVLJENJE Z ŽUPNIJO V PRIHODNJIH DNEH

  • Hvala vernikom iz Presike za krašenje in čiščenje cerkve minulih štirinajst dni. Prihodnjih štirinajst dni skrbijo za čiščenje in krašenje cerkve verniki iz Podgradja
  • Pred nami so prošnji dnevi. Povabljeni ste, da pridete k sveti maši na prošnje dneve kjer bomo posebej molili za blagoslov vsega našega dela in za odvrnitev nesreč ter vsakega zla.
  • V četrtek, 13. maja je praznik Gospodovega vnebohoda. Sv. maše bodo ob 8.00., 10.00. in 19 uri. Lepo vabljeni k sveti maši.
  • Žal tudi letos zaradi nastale situacije in epidemije odpadejo žegnjanja po vaseh in pri vaških kapelah. Verjamemo, da bomo to lepo tradicijo lahko nadaljevali že prihodnje leto. Hvala vam za razumevanje.

· Kot že dobro veste in tudi lepo upoštevate je potrebna prijava za svete maše v soboto zvečer in nedeljo. Pri svetih mašam v cerkvi lahko v klopi sedi en posameznik ali družina istega gospodinjstva na 20 kvadratnih metrov. Hvala vam za razumevanje. Za udeležbo pri sveti maši se osebno prijavite na telefonsko številko 051 339 149.

  • Vsak petek je v naši cerkvi izpostavljeno Najsvetejše med 8.30 in 19.00 uro. Vabljeni k češčenju in molitvi ob upoštevanju navodil škofov v času epidemije.
  • V soboto 15. maja goduje g. msgr. Izidor Veleberi. Iskreno mu čestitamo in želimo obilo zdravja, moči in Božjega blagoslova.
  • V soboto 15. maja obhajamo svetovni dan družin. Molimo za naše družine, da bo v njih vlada ljubezen in spoštovanje.
  • Prihodnjo nedeljo bo darovanje okrog oltarja – OFER. Že v naprej se vam zahvaljujem za vaše darove, ki jih namenite za potrebe župnije.

Molitev v času epidemije COVID-19

Usmiljeni Oče, tvoj Sin se je rodil, da bi nas odrešil. Prosimo te, podeli vsem, ki trpijo zaradi epidemije, zdravje, potrpežljivost in moč. V svoji dobroti tolaži bolnike in njihove svojce, nam pa odpri oči za vsako stisko in daj, da bomo trpečim pomagali z dejanji. Naj tudi v bolezni, trpljenju in preizkušnjah doživljamo tvojo bližino. Podpiraj zdravstvene delavce in vse, ki skrbijo za bolnike. Prosimo te, naj bodo cepiva in zdravila dostopna vsem, ki jih potrebujejo. Rajnim bratom in sestram, ki so izgubili boj z boleznijo, nakloni večno veselje, njihovim svojcem pa tolažbo vere in pogum. Prosimo te, naj epidemija preneha, da bomo mogli živeti v miru in blaginji.

Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Sv. Marija, zdravje bolnikov – prosi za nas.

Sv. Rok, zavetnik zoper kužne bolezni – prosi za nas.

Vsi Božji svetniki in svetnice – prosite za nas.