Ljutomer

Prenova v Duhu

Molitvena skupina PRENOVA V DUHU

 

Prenova v Duhu je predvsem Božji dar. Pomaga vernemu človeku živeti pristno svoje krščansko življenje. Smo krščansko občestvo v katoliški Cerkvi, ki je na poseben način veselo in hvaležno, da je Sveti Duh prisoten v Cerkvi in deluje s svojimi darovi. V Apostolskih delih beremo: ?Ko je prišel binkoštni praznik, so bili vsi zbrani na istem kraju. Nenadoma je nastal z neba šum, kot bi se bližal silovit vihar in napolnil vso hišo, kjer so se zadrževali..Vsi so bili napolnjeni s Svetim Duhom. (Apd 2,1).

Blaženi papež Janez XXIII je takole označil to gibanje: PRENOVA V DUHU obnavlja v našem času svoja čudovita dela kot nove Binkošti. Je nova smer v Cerkvi, ki se sklicuje na življenje prvih kristjanov. ?Bili so stanovitni v nauku apostolov..Vsi verniki so se družili med seboj.. Dan za dnem so se enodušno in vztrajno zbirali v templju..z veselim in preprostim srcem?hvalili so Boga in vsi so jih imeli radi?Gospod jim je vsak dan pridruževal te, ki so našli odrešenje.? (Apd 2, 42-47).

Sadovi PRENOVE V DUHU: ljubezen do Božje besede, otroško zaupanje, večja ljubezen do Cerkve in zakramentov, močna želja po svetosti, vzpodbuda po nenehnem spreobračanju k Jezusu.

Kaj delamo? Vsak teden se zbiramo v molitveni skupini in slavimo Gospoda. Molimo za svoje potrebe in potrebe slovenske Cerkve in domovine ter poglabljamo osebno vero.

Prirejamo seminar za poglobitev osebne vere in življenja v Duhu, na katerem se s predavanji in poglobljeno molitvijo pripravimo na izročitev svojega življenja Jezusu Kristusu. Zaključek seminarja je IZLITJE SVETEGA DUHA IN MOLITEV NAD POSAMEZNIKI. To je osebno srečanje z živim Bogom in pomoč tistim, ki iščejo pomoč pri Bogu in mu želijo izročiti svoje življenje.

Molitvena srečanja imamo SEDEM PETKOV po večerni sveti maši, v prostorih župnije Ljutomer. Vodili pa jih bodo duhovniki iz naše župnije z gosti.

 

 

Napovednik


 sreda, 28.04.2021 - ponedeljek, 31.05.2021

ŠMARNICE 2021

Marijino življenje naj ne bo za nas samo zgled vere, upanja in ljubezni.  Odločimo se, da se bomo v njenem mesecu (mesecu šmarnic) vsak dan podali »na obisk« v njen dom, v Nazaret, kjer se več ...

Celotni seznam napovedi