Ljutomer

MISEL DNEVA

"Dan nove maše je za župnijo velik praznik." B. sl. Danijel Halas

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Pod katerim geslom obhajamo 100-letnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom?
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  

26. in 27. NEDELJA MED LETOM - DODATNA OZNANILA

ponedeljek, 28.09.2020

Oktober, mesec rožnega venca. Rožni venec ima v molitvi Cerkve posebno mesto.

Rožni venec govori o Kristusovi skrivnosti. V litanijah to molitev celo imenujemo sveti rožni venec. To pa zato, ker se v njej poglabljamo v samo skrivnost Božje prisotnosti v našem življenju.

Zgodovina in izvor rožnega venca se ujemata s staro prakso menihov in posvečenih oseb, da so molili psalme. S temi psalmi je bil prepleten vsakdan posvečene osebe. Sčasoma se je razvila molitev 150 zdravamarij in 30 očenašev, številka 150 ustreza enakemu številu psalmov v Svetem pismu.

Rožni venec je razdeljen na tri temeljne dele. Veseli, žalostni in častitljivi. Sveti oče, sveti Janez Pavel II., je dodal tem delom še svetli del rožnega venca.

Rožni venec je molitev ponavljanja, saj kar 50 ponovimo eno molitev zdravamarija v enem samem delu rožnega venca. Zdi se, da se to ne ujema z mislijo sodobnega človeka. Toda molitev rožnega venca ni podajanje informacij, je ustvarjanje Božjega okolja, v katerem mi lahko Bog zelo osebno spregovori.

Rožni venec, ki je najbolj razširjen, so zelo spodbujali bratje dominikanci. Poznamo še druge oblike te molitve: serafinski rožni venec, rožni venec Božjega usmiljenja in druge.

Danes je rožni venec molitev mnogih laikov in družin. Obenem pa je postal skupna molitev vse Cerkve, kraj, kjer se različni stanovi v Cerkvi srečamo.

Ob poplavi duhovnih tehnik, ki zasužnjujejo, ker grobo in nesvobodno preoblikujejo našo dušo, spoznavamo rožni venec kot blago šepetanje skrivnosti Gospoda, ki po Mariji vstopa v naše srce.

Rožni venec nam pomaga, da na poti upodabljanja po Kristusu rastemo naproti cilju, ki je svetost. 'Najpomembnejši razlog za ponovno odkritje in poživitev molitve rožnega venca je poklicanost vseh k svetosti.

»Potrebujemo krščanstvo, ki se bo odlikovalo predvsem po umetnosti molitve«. Krščanska občestva naj postanejo »pristne šole molitve« v novem tisočletju.

(Iz Apostolskega pisma: Rožni venec Device Marije, papeža Janeza Pavla II.)

ŽIVLJENJE Z ŽUPNIJO V PRIHODNJIH DNEH

· Hvala vernikom iz Rinčetove in Nunske grabe, da so očistili in okrasili cerkev. Prihodnjih štirinajst dni skrbijo za čiščenje in krašenje cerkve verniki iz Radomerščaka in Radomerja.

· V četrtek, 1. oktobra vstopamo v mesec rožnega venca. Lepo vabljeni, da prihajate molit rožni venec v cerkev vsak dan vedno pol ure pred sveto mašo in da si po družinah vzamete čas in skupaj molite rožni venec.

· V nedeljo, 11. oktobra je druga nedelja v mesecu. Vaše darovanje bo okrog oltarja. Že v naprej se vam zahvaljujem za vašo dobroto.

· Župnijski odrasli mešani pevski zbor vabi k sodelovanju nove pevce in pevke. Vaja so vsak torek ob 19 uri. Vaje so v dvorani nad veroučnimi učilnicami v Mojem domu. Prijazno vabljeni.

· V ponedeljek, 5. oktobra 2020, se v Murski Soboti ob 20.00 začne katehumenat, priprava odraslih na prejem zakramentov uvajanja. Srečanje bo v veroučnih učilnicah. Povabljeni odrasli, kateri bi želeli prejeti zakramente uvajanja, da se pridružite skupini. Prijava ni potrebna.

· Sestra Jožefa naproša vse, ki krasite cerkev, da na kompostnik odlagate samo ovenele rože in ne vse ostalo, kot so plastika in uporabljene gobe. Hvala za razumevanje.

Napovednik


 sobota, 17.10.2020 - nedelja, 15.11.2020

Nadškofija Maribor in Škofija Murska Sobota sta uvrščeni med rdeče regije

Nadškofija Maribor in Škofija Murska Sobota sta uvrščeni med rdeče regije več ...


 sobota, 17.10.2020 - nedelja, 15.11.2020

Navodila slovenskih škofov v času epidemije COVID-19

Navodila slovenskih škofov v času epidemije COVID-19 več ...

Celotni seznam napovedi