Ljutomer

MISEL DNEVA

"Kdor ne moli, ni kristjan, čeprav zapisan v krstno knjigo. Molitev je opešala. Zakaj? Ker je opešala vera. Vera pa je opešala, ker je molitev ni hranila, ker ni bilo osebnega odnosa do Boga, kar je mogoče samo v molitvi." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda

ANKETA

Kdo je avtor članka v Stopinjah 2017 z naslovom Človekova pot svetosti?
rezultati anket

Prenova v Duhu

Molitvena skupina PRENOVA V DUHU

 

Prenova v Duhu je predvsem Božji dar. Pomaga vernemu človeku živeti pristno svoje krščansko življenje. Smo krščansko občestvo v katoliški Cerkvi, ki je na poseben način veselo in hvaležno, da je Sveti Duh prisoten v Cerkvi in deluje s svojimi darovi. V Apostolskih delih beremo: »Ko je prišel binkoštni praznik, so bili vsi zbrani na istem kraju. Nenadoma je nastal z neba šum, kot bi se bližal silovit vihar in napolnil vso hišo, kjer so se zadrževali..Vsi so bili napolnjeni s Svetim Duhom. (Apd 2,1).

Blaženi papež Janez XXIII je takole označil to gibanje: PRENOVA V DUHU obnavlja v našem času svoja čudovita dela kot nove Binkošti. Je nova smer v Cerkvi, ki se sklicuje na življenje prvih kristjanov. »Bili so stanovitni v nauku apostolov..Vsi verniki so se družili med seboj.. Dan za dnem so se enodušno in vztrajno zbirali v templju..z veselim in preprostim srcem…hvalili so Boga in vsi so jih imeli radi…Gospod jim je vsak dan pridruževal te, ki so našli odrešenje.« (Apd 2, 42-47).

Sadovi PRENOVE V DUHU: ljubezen do Božje besede, otroško zaupanje, večja ljubezen do Cerkve in zakramentov, močna želja po svetosti, vzpodbuda po nenehnem spreobračanju k Jezusu.

Kaj delamo? Vsak teden se zbiramo v molitveni skupini in slavimo Gospoda. Molimo za svoje potrebe in potrebe slovenske Cerkve in domovine ter poglabljamo osebno vero.

Prirejamo seminar za poglobitev osebne vere in življenja v Duhu, na katerem se s predavanji in poglobljeno molitvijo pripravimo na izročitev svojega življenja Jezusu Kristusu. Zaključek seminarja je IZLITJE SVETEGA DUHA IN MOLITEV NAD POSAMEZNIKI. To je osebno srečanje z živim Bogom in pomoč tistim, ki iščejo pomoč pri Bogu in mu želijo izročiti svoje življenje.

Molitvena srečanja imamo SEDEM PETKOV po večerni sveti maši, v prostorih župnije Ljutomer. Vodili pa jih bodo duhovniki iz naše župnije z gosti.

 

 

Napovednik


 ponedeljek, 07.01.2019 - četrtek, 31.01.2019

OSMRTNICA VALERIJA MLAKAR

OSMRTNICA VALERIJA MLAKAR več ...

Celotni seznam napovedi