Ljutomer

MISEL DNEVA

"Veselje bo tako popolno, da bomo nesposobni za vsak občutek maščevalnosti ali privoščljivosti. Vsemu temu se polaga temelj tukaj in sedaj. Kakšno življenje, takšna smrt, kakšna smrt, taka večnost." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Kdo je avtor članka v Stopinjah 2017 z naslovom Človekova pot svetosti?
rezultati anket

Prenova v Duhu

Molitvena skupina PRENOVA V DUHU

 

Prenova v Duhu je predvsem Božji dar. Pomaga vernemu človeku živeti pristno svoje krščansko življenje. Smo krščansko občestvo v katoliški Cerkvi, ki je na poseben način veselo in hvaležno, da je Sveti Duh prisoten v Cerkvi in deluje s svojimi darovi. V Apostolskih delih beremo: »Ko je prišel binkoštni praznik, so bili vsi zbrani na istem kraju. Nenadoma je nastal z neba šum, kot bi se bližal silovit vihar in napolnil vso hišo, kjer so se zadrževali..Vsi so bili napolnjeni s Svetim Duhom. (Apd 2,1).

Blaženi papež Janez XXIII je takole označil to gibanje: PRENOVA V DUHU obnavlja v našem času svoja čudovita dela kot nove Binkošti. Je nova smer v Cerkvi, ki se sklicuje na življenje prvih kristjanov. »Bili so stanovitni v nauku apostolov..Vsi verniki so se družili med seboj.. Dan za dnem so se enodušno in vztrajno zbirali v templju..z veselim in preprostim srcem…hvalili so Boga in vsi so jih imeli radi…Gospod jim je vsak dan pridruževal te, ki so našli odrešenje.« (Apd 2, 42-47).

Sadovi PRENOVE V DUHU: ljubezen do Božje besede, otroško zaupanje, večja ljubezen do Cerkve in zakramentov, močna želja po svetosti, vzpodbuda po nenehnem spreobračanju k Jezusu.

Kaj delamo? Vsak teden se zbiramo v molitveni skupini in slavimo Gospoda. Molimo za svoje potrebe in potrebe slovenske Cerkve in domovine ter poglabljamo osebno vero.

Prirejamo seminar za poglobitev osebne vere in življenja v Duhu, na katerem se s predavanji in poglobljeno molitvijo pripravimo na izročitev svojega življenja Jezusu Kristusu. Zaključek seminarja je IZLITJE SVETEGA DUHA IN MOLITEV NAD POSAMEZNIKI. To je osebno srečanje z živim Bogom in pomoč tistim, ki iščejo pomoč pri Bogu in mu želijo izročiti svoje življenje.

Molitvena srečanja imamo SEDEM PETKOV po večerni sveti maši, v prostorih župnije Ljutomer. Vodili pa jih bodo duhovniki iz naše župnije z gosti.

 

 

Napovednik


 četrtek, 12.10.2017 - petek, 12.01.2018

MLADINSKA SKUPINA IN MINISTRANTI

več ...


 četrtek, 12.10.2017 - petek, 12.01.2018

SLOMŠKOVO BRALNO PRIZNANJE

več ...

Celotni seznam napovedi