Ljutomer

MISEL DNEVA

"Molitev ni samo to, da sklenemo roke, se pokrižamo. Je radost nad lepim svetom, radost ob dobrem človeku, občutenje, da mi je Bog blizu, da sem ob njem, navzoč!" B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Pod katerim geslom obhajamo 100-letnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom?
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  

PRENOVA V DUHU - IZLITJE SVETEGA DUHA

sreda, 13.03.2019


Zaključno srečanje seminarja z naslovom BOG JE LJUBEZEN, za poglobitev vere molitvene skupine Prenove v duhu v Ljutomer, je potekalo v petek 15. marca 2019, v cerkvi sv. Janeza Krstnika Ljutomer.

Najprej smo obhajali večerno sveto mašo, ki jo je daroval gostujoči župnik g. Toni Kmet.  Nato pa smo v velikem številu najprej s pesmijo in molitvijo častili Najsvetejše, potem pa prisluhnili še globokim mislim voditelja, ki je z izjemno karizmo podajal svoje misli v srca obiskovalcev in jih nagovarjal, da prepustijo svoja življenja Bogu oz. da ga postavijo v središče svojega življenja.

Marsikoga je bilo morda malce strah tega, vendar ko narediš ta korak, potem čutiš veliko olajšanje. Bog namreč ne ogroža naše svobode, zato se nam ni treba bati, da bi morali vsa svoja globoka hrepenenja žrtvovati, ampak nam pokaže, kje bomo najbolj srečni. Začetek vsega pa je v tem, da z vsem, kar delamo (ne samo z molitvijo), Boga slavimo. In s tem postavimo Boga v središče svojega življenja. Pa tudi tako, da Mu zaupamo v težkih situacijah ter dopustimo, da aktivno deluje v našem življenju.

Predvsem pa moramo biti hvaležni za vse kar nam je Bog podaril in kar nam podarja skozi naše življenje. Le tako bomo osebnostno in duhovno izpopolnjeni.

 

Bog je LJUBEZEN. To je glavna in temeljna beseda o Bogu v Svetem pismu: da nas Bog ljubi, da nas ima rad. V našem življenju se bo zgodilo nekaj velikega, nekaj čudovitega,ko bomo izročili Gospodu vse tisto, kar ni bilo prav v naši preteklosti. Bog se nas bo dotaknil s svojo dobroto, s svojo brezmejno ljubeznijo.

Zaključek seminarja je namreč IZLITJE SVETEGA DUHA IN MOLITEV NAD POSAMEZNIKI. To je osebno srečanje z živim Bogom in pomoč tistim, ki iščejo pomoč pri Bogu in mu želijo izročiti svoje življenje.

Ob koncu zadnjega seminarja pa je potekala še v prostorih župnišča zaključna pogostitev ob prijetnem druženju.