Ljutomer

MISEL DNEVA

"Da bi z Jezusovo pomočjo dosegli večno življenje. Najvažnejše je, da pridete v nebesa. Bog vas je ustvaril za večno radost in Jezus vas je odrešil za večno veselje." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Pod katerim geslom obhajamo 100-letnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom?
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  

22. in 23. nedelja med letom - dodatna oznanila

nedelja, 08.09.2019


Leto V, September 2019, št. 18

DUHOVNA DELA USMILJENJA - nevedne učiti

»Izročilo razume poučevanje nevednih kot oskrbovanje tistih, ki potrebujejo boljši pouk v veri. Katehetski programi so zasnovani izrecno za to, da odgovorijo na to potrebo. Odkar je Jezus prvič oznanjal veselo novico, nas je učil, da iščemo tiste, ki bi jih najbolj potolažila. Vsi naši verski programi izobraževanja – za dorasle, mlade in otroke – predpostavljajo potrebo po poučevanju ljudi, tako, da bi bili popolnoma vključeni v verujočo skupnost«. Velikokrat slišimo opazko v stilu: »Kako, da tega ne vedo« ali »Ti mladi pa res nič ne znajo« ali »Ne znajo se obnašati v cerkvi«? Verjetno se strinjamo, da takšne in podobne opazke niso prav redke in morda smo tudi sami tisti, ki jih dajemo. Ob tem pa nas duhovno delo usmiljenja – nevedne učiti spomni, da je ena od pomembnih nalog našega krščanskega življenja prav v poučevanju nevednih. Morda so mnogi nevedni, se ne znajo pravilno obnašati, ne razumejo nekaterih stvari … prav zaradi tega, ker smo sami opustili poslanstvo nevedne učiti. Jezus nam daje zgled potrpežljivega in tudi jasnega, odločnega poučevanja nevednih. Lahko ga posnemamo in se tudi sami potrudimo. Zdaj to veš in poduči še druge. Kako lahko uresničujemo duhovno delo usmiljenja: nevedne učiti?

Nekaj konkretnih predlogov:

- zvesti bomo svoji pripadnosti Kristusu in se ne sramovali znamenj te pripadnosti na javnih mestih, zato se bomo pokrižali tudi na javnih mestih, v restavraciji …;

- redno si bomo vzeli čas za branje verskega tiska (Ognjišče, Družina …) in verskih knjig;

- tudi druge bomo spodbujali k branju kakovostnih knjig, verskega tiska;
- odločili se bomo za obiskovanje in sodelovanje v skupini, v kateri lahko poglobimo vero

- o veri se bomo na prijazen način pogovarjali tudi z nevernimi;
- nekaj svojega časa in znanja nudim za pomoč otrokom z učnimi težavami;
- podiramo misijonske programe, ki omogočajo šolanje in programe Karitas, Aninega sklada, ki so namenjeni otrokom kot pomoč pri šolanju ….

ŽIVLJENJE Z ŽUPNIJO V PRIHODNJIH DNEH

v Iskrena hvala vernikom iz Mote, da so skrbeli za čistočo in krašenje cerkve v minulih štirinajstih dnevih. Za čistočo cerkve in krašenje skrbijo naslednjih štirinajst dni verniki iz Juršovke.  

v V torek, 3. septembra bo ob 19.00 uri seja ŽPS in GS. Lepo vabljeni vsi člani.

v Prihodnjo nedeljo, 8. septembra ne bo svete maše ob 8.30 uri. Vsi lepo vabljeni k sveti maši ob 10.00 uri, kjer bo dekan g. Franc Režonja ustoličil mene za župnika župnije Ljutomer. Po maši pa vsi lepo vabljeni k skupnemu druženju ob cerkvi. Za hrano in pijačo bo poskrbljeno. Pridite in se skupaj poveselimo tega dogodka. Lepo vabljeni.

v V soboto, 14. septembra je molitveni dan za nove duhovne poklice v Turnišču. Ob 9.00 uri bo molitvena ura in nato sveta maša, ki jo bo vodil naš škof ordinarij, mnsg. dr. Peter Štumpf. Lepo vabljeni, da se udeležimo tega srečanja.

v Vpis otrok k verouku bomo imeli v tednu od 10. do 12. septembra. Vsak dan od 16.00 do 18.00 ure. Starši lepo vabljeni da vpišete svoje otroke. Pri vpisu boste poravnali vaš prispevek in kupili učbenike in delovne zvezke. Lepo vabljeni.

v V nedeljo, 15. Septembra je žegnanje na Zg. Krapju. Sv mašo bo ob 11.00 uri. Lepo vabljeni.

v Mlade iz naše župnije vabimo, da se udeležijo romanja v Stično, ki bo 21. septembra. Prijave zbiramo na župnišču ali v zakristiji. Prispevek za avtobus je 10 EUR. Lepo vabljeni tudi veroučenci 9. razreda.

Po sklepu ŽPS in GS bodo tudi v prihodnje svete maše prve tri dni v tednu zjutraj ob osmi uri in druge tri dni zvečer ob sedmi uri. Ob sobotah bo sveta maša tudi zjutraj ob 8.00 uri. Ob nedeljah ni večernih svetih maš.

Napovednik


 torek, 21.01.2020 - petek, 31.01.2020

SVETOPISEMSKI MARATON

več ...


 torek, 21.01.2020 - petek, 07.02.2020

SEMINAR PRENOVE V DUHU

Lepo vabljeni, na seminar Prenove v Duhu, ki se bo začel v petek, 7. februarja. Vzemimo si čas in poglabljajmo svoj odnos do Kristusa. več ...

Celotni seznam napovedi