Ljutomer

MISEL DNEVA

"To je značilnost vere: Bogu dati vse! To je tudi smisel vseh daritev: zanesti se nanj. Brez tega noben dar nič ne pomeni. "B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Pod katerim geslom obhajamo 100-letnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom?
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  

2. ADVENTNA NEDELJA - dodatna oznanila

petek, 06.12.2019


OZNANILA – 2. ADVENTNA NEDELJA

1. Pri izhodu iz cerkve si vzemite novi župnijski list.

2. Hvala članom molitvene skupine Prenova v Duhu za čiščenje cerkve v adventnem času.

3. Na razpolago imate Družinsko Pratiko, Marijanski koledar in Mohorjeve knjige. Vse lahko dobite v zakristiji.

4. V zakristiji si bralci vzemite novi razpored branja pri mašah.

5. Hvala vsem in vsakemu posebej, ki ste na kakršenkoli način pomagali pri pripravi Škofijskega klica dobrote. Z vašimi dobrotami in vašim prostovoljnim delom ste ponovno pokazali kako veliko je vaše srce in dobrota. Hvala vam iz srca.

6. Srečanje vseh voditeljev kolednikov bo v četrtek 12. decembra po večerni sv. maši. Pridite vsi in se obvestite med sabo. Koledovanje pa bo potekalo na praznik sv. Štefana, kot je to že običajno. Hvala vam za vašo odprtost in delovanje v naši župniji.

7. Spoved bolnikov; bo v torek, 17. 12. od 9.00 ure dalje. Svojci lepo ste povabljeni, da svoje bolne in ostarele prijavite na župnišču ali pri članih ŽPS, najpozneje do ponedeljka, 16. decembra.

8. Marijin kip Kraljice miru bo v naši župniji od 12. decembra do 15. decembra. Vabljeni k svetim mašam in k molitvi ob milostnem kipu Kraljice Miru iz Medžugorja. V četrtek bomo pri večerni sveti maši sprejeli kip Kraljice Miru med nas. Prosim vas, da se svete maše udeležite vsi.

Program molitve:

V petek, ob 17. uri molijo pred kipom Kraljice Miru molitvena skupina Prenova v Duhu

V soboto, ob 16. uri adventna spoved za vse župljane in molitev pri kipu Kraljice Miru. Na razpolago bodo drugi dekanijski duhovniki.

V soboto po večerni sveti maši procesija s kipom Marije okrog cerkve. Seboj prinesite sveče. K tej maši in procesiji vabljeni vsi veroučenci, mladi, družine in vsi verniki.

V nedeljo si dopoldan vzemite čas in se ustavite pri kipu Kraljice Miru in molite za blagoslov vaših družin in naše župnije.

Obvestilo metropolitanskega cerkvenega sodišča:

Gospod Andrej Zrim, duhovnik murskosoboške škofije, je bil v skladu z navodili Kongregacije za nauk vere v izvensodnem upravnem kazenskem postopku spoznan za krivega zaradi spolnega nasilja nad mladoletnimi in odraslimi osebami. Naloženi so mu bili določeni ukrepi, med drugim opravičilo žrtvam in župnijskemu občestvu, prepoved vračanja v župnije službovanja brez škofovega izrecnega dovoljenja in prepoved javnega maševanja, dokler ne bo uspešno zaključena ustrezna terapija.

Napovednik


 ponedeljek, 20.07.2020 - nedelja, 20.09.2020

Navodila slovenskih škofov v slovenskih cerkvah v času začasne umiritve epidemije COVID-19

Navodila slovenskih škofov v slovenskih cerkvah v času začasne umiritve epidemije COVID-19 več ...

Celotni seznam napovedi