Ljutomer

MISEL DNEVA

"Kristjani ostanimo močni. Glave gor!"B. sl. Danijel Halas

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Pod katerim geslom obhajamo 100-letnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom?
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  

12. in 13. NEDELJA MED LETOM - DODATNA OZNANILA

torek, 23.06.2020

Rojstvo Janeza Krstnika

Janez Krstnik je edini svetnik, ki uživa to čast, da obhaja Cerkev njegov rojstni dan. V judovskih hribih jugozahodno od Jeruzalema sta imela svoj mirni dom duhovnik Zaharija in njegova žena Elizabeta. Živela sta pravično, brez graje, v vseh Gospodovih postavah. Ista žalost pa je težila oba: bila sta brez otrok in v letih. Ko pa je nekoč Zaharija opravljal tempeljsko službo, se mu je prikazal nadangel Gabriel in mu naznanil: »Ne boj se, Zaharija, tvoja molitev je uslišana: Tvoja žena Elizabeta ti bo rodila sina in daj mu ime Janez. V radost in veselje ti bo in mnogi se bodo veselili njegovega rojstva, ker bo velik pred Gospodom. Vina in opojne pijače ne bo pil in že v materinem telesu bo napolnjen s Svetim Duhom. Veliko Izraelcev bo spreobrnil h Gospodu, njihovemu Bogu. On sam bo hodil pred njim z Elijevim duhom in močjo ... da naredi ljudstvo dovzetno za Gospoda« (Lk 1,12-17). Stari Zaharija je podvomil, da se more kaj takšnega zgoditi, saj je on star in tudi njegova žena v letih. Za prešibko vero ga je Bog kaznoval, da je onemel. Ko je prišel iz svetišča, ni mogel izgovoriti običajnega blagoslova, ampak je dajal ljudstvu le znamenja. Ko je dopolnil dneve službe, se je vrnil na svoj dom. V tiho hišico je z Zaharijevo vrnitvijo prišlo veselje: angelova napoved se je dopolnila. Po šestih mesecih je Zaharijevo hišo doletela nova sreča. Elizabetina nečakinja Marija, blagoslovljena med ženami, je prišla z blagoslovljenim sadom svojega telesa voščit srečo svoji teti in tudi, da bi ji bila v pomoč. Ko so se Elizabeti dopolnili dnevi in je rodila sina, so osmi dan pri obrezovanju hoteli dati otroku ime po očetu. Srečna mati Elizabeta pa je rekla, da bo otroku ime Janez. Sorodniki in sosedje so ugovarjali, da ni nikogar v njenem sorodstvu s takim imenom. Nato so pomignili očetu. Ta je vzel tablico in napisal: »Janez je njegovo ime!« Tedaj se je srečnemu očetu razvezal jezik, zahvalil je Boga v prelepi pesmi in napovedal poslanstvo svojega sina; da bo prerok Najvišjega, da bo Gospodu pripravljal pot in da bo dal njegovemu ljudstvu spoznati odrešenje v odpuščanju njegovih grehov.

ŽIVLJENJE Z ŽUPNIJO V PRIHODNJIH DNEH

· Hvala vernikom iz Zgornjega Krapja, da so štirinajst dni skrbeli za čiščenje in krašenje cerkve. Naslednji teden očistijo cerkev starši letošnjih prvoobhajancev.

· Pri darovanju okrog oltarja ste dragi verniki za potrebe župnije namenili 1157 eur. Bog vam povrni za vašo velikodušnost.

· V četrtek, 25. junija je državni praznik. Molitvena ura pred Najsvetejšim bo namenjena molitvi za našo domovino. Lepo vabljeni k molitvi.

· V petek, 26. junija bomo imeli molitev pred Najsvetejšim po večerni sveti maši do 24.00 ure. Molili bomo še posebej za nove duhovne poklice v naši škofiji. Lepo vabljeni, da si vzamete čas in pridete pred Gospoda.

· Prihodnjo nedeljo, 28. junija bomo pri nas obhajali praznik Prvega Svetega Obhajila ob 10.00 uri. Lepo vabim vse vernike, ki prihajate k sveti maši ob 10 uri, da to nedeljo pridete k maši ob drugih urah in daste prostor staršem in sorodnikom letošnjih prvoobhajancev.

· Po pogovoru z duhovniki smo sklenili da letos žegnanja po vaseh letos odpadejo in ste verniki povabljeni, da radi prihajate k sveti maši v župnijsko cerkev. Maša po vaseh bo le pri Sv. Ani. Hvala za razumevanje.

Napovednik


 torek, 09.06.2020 - ponedeljek, 13.07.2020

BIRMA V ŽUPNIJI LJUTOMER BO V SOBOTO 11.07.2020 OB 9 URI.

BIRMA V ŽUPNIJI LJUTOMER BO V SOBOTO 11.07.2020 OB 9 URI. več ...

Celotni seznam napovedi