Ljutomer

MISEL DNEVA

"Dan nove maše je za župnijo velik praznik." B. sl. Danijel Halas

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Pod katerim geslom obhajamo 100-letnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom?
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  

28. in 29. NEDELJA MED LETOM - DODATNA OZNANILA

nedelja, 11.10.2020


Leto VI, Oktober 2020, št. 15

Poslanica nadškofa msgr. Stanislava Zoreta v podporo ukrepom za preprečevanje okužb s koronavirusom

Dober dan. Morda se vam zdi čudno, da vas nagovarjam z masko na obrazu. Je čudno, če na to gledamo, kakor smo gledali takrat, ko smo maske na obrazih videli samo pri ljudeh iz drugih kultur in drugih okolij. Danes pa v tej globalni resničnosti koronavirusa maska na obrazu ni nič čudnega tudi pri nas.

Rad bi se zahvalil vsem tistim, ki z molitvijo in prošnjo k Bogu podpirate vse tiste, ki so se in se še vedno z vsemi močni trudijo, da bi naše življenje v zelo spremenjenih razmerah lahko potekalo kolikor toliko nemoteno. Večkrat slišimo, da delajo s skrajnimi močmi. Spoštujmo njihovo delo s tem, da sledimo njihovim navodilom.

Zahvaljujem se vsem vernikom, ki se zavedajo, kako dragoceno je naše srečevanje pri maši in drugih obredih. Brez te bližine je naše krščanstvo podhranjeno, do neke mere invalidno. Ker veste, da Cerkev živi v občestvu, ste sprejeli tudi nošenje maske. Potolažen sem in pomirjen, ko pridem v različne skupnosti in vidim, da ljudje praktično sto odstotno upoštevate navodila zdravstvene stroke in politike.

Zelo dobro vem, da nam je maska odveč in pogrešamo čas, ko smo se lahko srečevali brez nje. Vem, da tudi vi slišite različna mnenja, ki govorijo o nepotrebnosti maske in vseh drugih ukrepov za omejitev možnosti okužbe. Bodimo kristjani pri odnosu do vseh teh mnenj med tistimi, ki upoštevajo razum, znanost in strokovnost – in ta nam pravi, da je najboljše zaščitno sredstvo maska in razkuževanje. Nevšečnost, ki nam jo morda povzroča maska, naj bo izraz solidarnosti s tistimi, ki so zboleli in tistimi, ki se z boleznijo srečujejo pri svojem delu. 

Povabim vas, da poživimo in okrepimo molitve in prošnje za vse tiste, ki se spopadajo z boleznijo. Na poseben način Bogu priporočajmo bolnike in tiste, ki skrbijo zanje. Ljubeče ga prosimo za vse umrle. Tudi to oblikuje občestvo med nami. 

Hvala vam, da nosite masko, da upoštevate vse varnostne ukrepe in na ta način v dejanjih živite ljubezen do bližnjega.

Marija, zdravje bolnikov, prosi za nas.

Msgr. Stanislav Zore
Ljubljanski nadškof metropolit in
predsednik SŠK

Nujna priporočila za vernike:

  • Prosim vas dragi verniki, da redno oddajate svoje telefonske številke v pripravljeno skrinjico pri vhodu v cerkev.
  • Ohranjamo varnostno razdaljo v klopeh in pri svetem obhajilu. Ta znaša 1,5 metra. (razen za družinske člane istega gospodinjstva)
  • Pri vstopu in izstopu iz cerkve si razkužujte roke.
  • Maska ali druga zaščita je obvezna za vse vernike.
  • Obhajilo prejemamo samo na roke.

ŽIVLJENJE Z ŽUPNIJO V PRIHODNJIH DNEH

· Hvala vernikom iz Radomerščaka in Radomerja, da so očistili in okrasili cerkev. Prihodnjih štirinajst dni skrbijo za čiščenje in krašenje cerkve verniki iz Stročje vasi.

· V petek 16. oktobra je naša župnija na vrsti v naši škofiji, da molimo za novo duhovne poklice. V mesecu oktobru vsak dan ena župnija moli za mlade fante in dekleta, da bi zmogli stopiti na pot hoje za Kristusom. Vabim vas dragi verniki k molitvi pred Najsvetejše ob 18.00 uri. Lepo vabljeni.

· V četrtek, 15. oktobra bo sestanek za letošnje prvoobhajance in prvoobhajanke v mojem domu ob 19.30 uri. Starše vabim, da pridejo že k sveti maši in po maši na sestanek, kjer se bomo dogovorili o vseh podrobnostih in nalogah, ki jih morajo opraviti letošnji prvoobhajanci. Lepo vabljeni.

· V petek, 16. oktobra bo sestanek za starše letošnjih birmancev in birmank v mojem domu ob 19.30 uri. Starše lepo vabim že k sveti maši in po maši na sestanek, kjer se bomo pogovorili o vseh stvareh, ki jih morajo izpolniti vaši otroci v pripravi na birmo. Lepo vabljeni.

· V nedeljo 18. oktobra je misijonska nedelja. Vaši darovi pri vseh svetih mašah bodo darovani za potrebe misijonarjev in misijonark. Hvala vam za vaše darove.

Napovednik


 sobota, 17.10.2020 - nedelja, 15.11.2020

Nadškofija Maribor in Škofija Murska Sobota sta uvrščeni med rdeče regije

Nadškofija Maribor in Škofija Murska Sobota sta uvrščeni med rdeče regije več ...


 sobota, 17.10.2020 - nedelja, 15.11.2020

Navodila slovenskih škofov v času epidemije COVID-19

Navodila slovenskih škofov v času epidemije COVID-19 več ...

Celotni seznam napovedi